Eerste lockdown was goed voor hun relatie, maar nu is het toch over en uit tussen Sergio Herman en Ellemieke Vermolen

Sterrenkok Sergio Herman (50) en kookboekenschrijfster Ellemieke Vermolen (44) zijn definitief uit elkaar. Hun relatie kende meerdere zware periodes, maar de eerste lockdown bracht hen juist dichterbij elkaar. Uiteindelijk hebben ze het toch niet gered samen.

Dat bevestigen ze aan het Vlaamse magazine Dag Allemaal. Het koppel heeft samen twee zonen, Noah (11) en Zenna (9). Drie jaar geleden verloren ze een derde zoon aan het einde van de zwangerschap. Afgelopen zomer zei Vermolen nog dat de lockdown hun relatie goed had gedaan. “Voor mij was dat een héél fijne tijd”, vertelde ze aan Humo. “Sergio was twee weken thuis, bijna drie zelfs. Je voelt natuurlijk een zekere stress - ‘Als m’n ouders maar gezond blijven!’ - maar verder hebben we ons zelden zo verbonden gevoeld met elkaar. Alles is min of meer gereset. We werden gedwongen onszelf af te vragen: wat is er nou echt belangrijk in het leven? Mijn antwoord op die vraag is simpel: ons gezin.”

Ook zei ze over Sergio: “Hij wordt graag vertroeteld en gepamperd, hij is blij als het wasje en plasje tegen het einde van de dag voor hém is gedaan. Ik ben een rustige factor in zijn leven. Hij weet dat het thuis allemaal in orde is en dat vindt hij fijn.”

Wie hem nu gaat verzorgen of hoe hij dat zelf gaat doen, is niet duidelijk.