Afgang: HGT-jury herkent zanger Joop Visser niet

De bekende zanger Joop Visser was zaterdagavond te zien in het RTL4-programma Holland's Got Talent. Hij trad voor de jury op met zijn vaste muzikale partner Jessica, maar werd binnen een minuut afgeschoten door Gordon, Chantal Janzen en Dan Karaty. Zij noch presentator Robert ten Brink herkenden de chansonnier.

De 75-jarige Visser zong het nummer De hordenloper. Volgens Gordon klonken de stemmen van hem en Jessica 'vreselijk, maar veel succes nog'. Chantal Janzen voegde daar nog opbeurend aan toe: "Volgens mij hebben jullie heel veel plezier samen."

De actie van Visser was zondag op Twitter veelbesproken. "Volgens mij vond Joop het zelf ontzettend lachen en was het één grote (gelukte!) fok om mee te doen", oordeelde cabaretière Claudia de Breij op Twitter. "Die man is een levende legende, herkenden jullie hem echt niet?!" voegde Jochem Myjer daar aan toe. "In shock - maar aan de andere kant ook wel weer heel grappig", bekende cabaretkenner Kick van der Veer. "Het was natuurlijk echt teveel gevraagd van arro leeghoofdjes Chantal Janzen en Gordon om Joop te kennen", stelde Brabants SP-Statenlid Veerle Slegers.

Ongeloofwaardig

Het leek veel mensen overigens heel sterk dat HGT-presentator Robert ten Brink, die in de jaren 70 op de Kleinkunstacademie zat, Visser ook niet zou hebben herkend. "Robert ten Brink speelt ongeloofwaardig", vond tv-recensent Jean-Pierre Geelen.

Joop Visser werd onder de naam Jaap Fischer in de jaren 60 bekend als singer-songwriter. In 1976 maakte hij een nieuwe start onder zijn eigen naam. Sinds september 2005 vertolkt hij zijn liedjes samen met Jessica van Noord onder de naam Joop & Jessica.