Telegraaf vindt: Trijntje moet betalen

Trijntje Oosterhuis deed gisteren iets wat typerend is voor zo'n actie, maar wat fout uitpakte. Hoe meer mensen Trijntje leuk zouden vinden op Facebook, hoe meer de zangeres zou storten voor de ramp. Twee vliegen in één klap: goed voor het ego van Trijntje en goed voor de sloebers op de Filipijnen. Maar het lukte te goed: 200.000 mensen vonden Trijntje leuk en aangezien ze had gezegd dat ze per 'vind ik leuk' een euro zou storten zou dat haar 2 ton hebben gekost. Ze trok haar aanbod dus haastig in. Maar dat is veel mensen het verkeerde keelgat ingeschoten en De Telegraaf heeft de leiding genomen in de verontwaardiging. De krant hield een peiling onder de lezers. Liefst 60.000 lezers reageerde: de kwestie leeft dus wel. En de grote meerderheid vindt: Trijntje moet dokken. De zangeres heeft zichzelf dus lelijk in de voet geschoten. 200.000 mensen die haar leuk vinden en een akelige deuk in haar imago.

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Cornelis Berend

  Ach de meeste likers zijn al weer vertrokken, geen echte fans dus.
  Er zijn er 63.547 over, misschien dat dat dan wel lukt?

 2. KeesvdP

  Vergissing, afblazen. Niks imago verlies voor Trijntje. Ze hoeft niet te hangen omdat ze goed wilde doen en zich verkeek op het effect van haar oproep.

 3. Kopje thee

  De beste stuurlui staan aan wal – of, tegenwoordig: zitten lui, anoniem en verontwaardigd op de bank achter een computerschermpje. Ik had begrepen dat haar eigen pagina ‘slechts’ zestigduizend likes heeft, en dat ze daarnaar verwees, niet naar die oproep zelf (200.000 likes). Dat zal nog wel op te brengen zijn, vermoed ik. Als ik haar was, zou ik van dat geld een eigen stichting op de Filipijnen beginnen, dan heeft ze er nog ‘n beetje zicht op.

 4. reageermeneer

  Dit zijn wel de ergsten. Lieden die over de rug van slachtoffers van een natuurramp hun eigen ego willen boosten. Een advocaat erop zetten en haar, als straf, alsnog die 2 ton laten uitbetalen.

  • RhodBerth

   U heeft zich al ingeleefd in deze vrouw?
   Lekker makkelijk gezegd, ze moet 2 ton betalen.
   Meteen met advocaten, in wat voor wereld leeft u?

   U heeft zelf nooit wat doms gezegd? Of iets gedaan waarvan u achteraf kunt stellen dat u de gevolgen niet heeft kunnen overzien? Stonden er toen ook meteen advocaten bij u op de stoep die u vertelden dat u uw vermogen moest doneren aan het goede doel?

   Dat eigen ego willen boosten is wel een heel erg cynische uitleg van haar compassie. Kan het niet zo zijn dat ze werkelijk betrokken was? Zoals de waard is.

   (in antwoord op reageermeneer)
   • reageermeneer

    Compassie? Dan zou mevrouw Oosterhuis geheel anoniem een X bedrag gestort hebben op giro 555. Altijd met die rampen staan de BN’ers op de voorste rij hun ‘medeleven’ te betuigen. Excuses dat ik daar dan een wat nare smaak van in de mond krijg.

    (in antwoord op RhodBerth)
    • RhodBerth

     Daar heb je gelijk in.

     (in antwoord op reageermeneer)
    • Kopje thee

     De reden daarvoor is ook dat BN’ers, hoe stom je dat ook mag vinden, ‘n voorbeeldfunctie vervullen, en dus flink wat dom zapvolk mee kunnen sleuren om ook te doneren.

     (in antwoord op reageermeneer)
 5. De Staatsburger

  Dat zal haar leren om een natuurramp te misbruiken om zichzelf in de picture te zetten!

 6. Justice

  Misschien de advocaat van die bakker die de postcode loterij aanklaagt er op zetten, die weet wel raad met dit soort uitspraken.

Reacties niet toegestaan