Edwin de Vries in tranen door Dokter Deen

Dokter Deen keert maandag terug op de televisie met het tweede seizoen van de populaire serie. De geestelijk vader van Dokter Deen, Edwin de Vries, hield het bij het zien van de eerste scène niet droog, laat hij in het AD weten.

"Ik ben behoorlijk sentimenteel en schoot helemaal vol. Iedereen kwam zo ongelooflijk echt over en bleek zo gegroeid in zijn rol. Het kostte geen enkele moeite het Dokter Deen-gevoel terug te krijgen na een adempauze van 1,5 jaar", aldus Edwin. Ook zijn echtgenote, en hoofdrolspeelster, Monique van de Ven, moest een traantje wegpinken. "Ik moest huilen na het zien van de eerste aflevering."

Volgens Edwin is Dokter Deen misschien wel zo succesvol omdat het een rustiger tempo heeft dan andere Nederlandse succesnummers als Penoza, Overspel en Bellicher. "Het zou kunnen dat die verschillende genres juist een aanvulling op elkaar zijn. De ene keer gaat de kijker voor keihard en confronterend, daarna vindt hij zo'n rustige sfeer een verademing. Even lekker 50 minuten onderuitzakken." Voor hele grote veranderingen ten opzichte van het eerste seizoen hoeven kijkers volgens de scenarioschrijver niet bang te zijn, al ligt het accent dit keer meer op de personages.

Het tweede seizoen van Dokter Deen begint maandag om 22.05 op Nederland 1. In de serie maken naast Monique van de Ven ook gelauwerde acteurs als Pleuni Touw, Lisa Smit en Huub van der Lubbe hun opwachting.