Onno Hoes mag blijven

De gemeenteraad van Maastricht heeft na langdurig overleg besloten dat burgemeester Onno Hoes voorlopig mag aanblijven. Tijdens het overleg, dat om 21.00 uur begon en tot na half twee duurde, heeft Hoes spijt betuigd over 'zijn handelen' in de afgelopen periode. Hoes overweegt aangifte te doen tegen de 25-jarige Danny, die in het weekblad Privé beweerde dat hij het bed met Hoes heeft gedeeld. Dat zegt het raadslid Jan Hoen, meldt omroep L1.

De burgemeester zou in de vergadering met de fractievoorzitters hebben aangegeven dat hij de beweringen van Danny lasterlijk vindt. Daarop zei Hoen dat hij dan aangifte bij de politie moet doen. Burgemeester Hoes antwoordde dat hij dat inderdaad overweegt.

Hoes, de man van entertainmentdeskundige Albert Verlinde, werd twee weken geleden zoenend gezien in een hotellobby met de 24-jarige Ruud Schepers.

Grindr

Begin van deze week kwam er ook opeens een ontbloot bovenlijf van Hoes in de media terecht. Die was gevonden op de homo-ontmoetingsapp Grindr. Dinsdag bracht Privé het bericht naar buiten dat Hoes een tweede liefdesaffaire had, volgens het weekblad met de eerder genoemde Danny.

L1 kreeg Hoes niet meer te pakken om de uitlatingen van het raadslid te bevestigen.