Britney Spears dient verzoek in voor beperking invloed vader

Britney Spears wil dat haar vader Jamie niet meer over haar persoonlijke zaken zoals medische behandelingen kan beslissen. De advocaten van de zangeres hebben een verzoek daartoe ingediend bij de rechtbank.

De nu 39-jarige kwam in 2008, na een periode van zware mentale problemen, onder curatele te staan. Haar vader en een advocaat werden aangewezen als conservators. In 2019 zegde de advocaat op en kreeg pa Jamie volledige zeggenschap. Hij legde die functie later in 2019 neer wegens gezondheidsproblemen en liet Jodi Montgomery de verantwoordelijkheden overnemen.

Britney wil nu dat Montgomery haar persoonlijk gaat bijstaan, en haar vader en Montgomery samen haar zakelijke imperium gaan overzien. De zangeres wil dat ook wordt vastgelegd dat zij in de toekomst kan pleiten voor een einde aan de volledige curatele.

In de rechtbankpapieren, die in handen zijn van diverse Amerikaanse media, haalt het team van Britney aan dat in 2014 is vastgelegd dat zij niet in staat is om beslissingen te maken over haar medische zorg. Op de vraag van CNN waarom de zangeres niet bij machte is dat zelf te regelen, liet de advocaat van Britney weten dat hij geen uitspraken kon doen over lopende rechtszaken.

De situatie van de zangeres staat in de spotlight sinds documentaire Framing Britney Spears. Fans van de muzikante voeren onder de hashtag #FreeBritney al jaren campagne om de invloed van Jamie in te perken.