Edward Snowden laat zijn vriendin stikken

Edward Snowden heeft zeven maanden geleden zijn vriendin Lindsay Mill, met wie hij in Hawaii samenwoonde, van de ene op de andere dag in de steek gelaten en heeft sindsdien niets meer van zich laten horen. De wereld hoort bijna dagelijks van Snowden, maar Mill hoort niets, zegt haar vader tegen de Guardian. Snowden verliet huis en haard om een zakenreisje te gaan maken, zei hij tegen zijn vriendin. Hij bleek naar Hong Kong om zijn vroegere werkgever de NSA aan de schandpaal te nagelen. Hij trof ook geen enkele financiële voorziening zodat Mill hun huis kon blijven betalen. Lindsay Mill heeft sinds Snowden weg is de pers gemeden en is volgens haar vader nog altijd bezig te verwerken wat haar is overkomen. Mill wist aanvankelijk ook niet wie het grote lek was bij de NSA waar de media over berichtte, totdat Snwoden een interview gaf aan de Guardian. De twee, die elkaar op een dating site leerde kennen, waren tot Snowdens vertrek bezig met plannen  voor de toekomst en een huwelijk.

Bron(nen):   Daily Telegraph      

27 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Oh_Oh_SarCastro

  Lijkt me toch wel handig dat je alle contact met je vriendin verbreekt als de geheime dienst naar je op zoek is.. Bovendien zal onze paaldanseres er waarschijnlijk niet al te lang over doen voordat ze een ander vriendje heeft gevonden met een salaris van +200k

 2. BazipZeehok

  Schandalig! Goed dat wik dit soort gedrag aan de kaak stelt.

 3. Wans Horst

  Wie zegt dat Snowden niet door haar is benadeeld? Jammer dat WIK meewerkt aan de opbouw van druk middels een lastercampagne die op Amerikanen misschien veel invloed heeft, maar door Nederlanders al snel gezien wordt voor wat het is.

  • Kopje thee

   Wie zal het zeggen, ja… u bent sceptisch, dat is goed, maar laat die scepsis varen als het de klaarblijkelijk onfeilbare held Snowden betreft. Grappig altijd hoe mensen behoefte hebben aan dergelijke heiligen. Ik zie niet in waarom deze jongen, wereldwijd tot held gebombardeerd, in z’n privéleven niet gewoon ‘n indoor bastard kan zijn.

   (in antwoord op Wans Horst)
   • Wans Horst

    Iedereen heeft z’n slechte trekjes, maar die van u of mij komen niet in het nieuws. Lastercampagne dus.

    (in antwoord op Kopje thee)
    • Kopje thee

     Mwah, of gewoon nieuwsgeil, een persoonlijke grief… Om hier nu meteen ‘n van hogerhand georganiseerde lastercampagne in te zien… lijkt me weinig effectief en nogal klungelig. Zo’n meiske krijgt namelijk nooit de sympathie.

     (in antwoord op Wans Horst)
 4. Kopje thee

  Kom er maar in, Snowden-aanbidders… hang deze hoerie en haar papaatje aan de schandpaal, hoe durft ze de messias te bezoedelen!

  • Wans Horst

   Waar slaat jouw reactie nou weer op?

   (in antwoord op Kopje thee)
   • Kopje thee

    Dat het u verbijstert dat niet iedereen automatisch hosanna roept waar het Snowden betreft, versterkt mijn gevoel dat er religieuze trekjes zitten aan zijn verering.

    (in antwoord op Wans Horst)
    • Wans Horst

     Je kunt er van alles bijslepen, maar ik vroeg gewoon waar de reactie op sloeg. Was het misschien een reflex om andersdenkenden aan te zetten tot zelfcensuur?

     (in antwoord op Kopje thee)
     • Kopje thee

      Andersdenkenden? Meent u dat nu serieus? Ik moet de eerste persoon nog tegenkomen in ‘t publieke debat die Snowden niet als held ziet. Ik geloof dat ik tot ‘n straffe minderheid behoor als ik zeg dat ik nog niet a priori meejuich in het koor.

      (in antwoord op Wans Horst)
     • Wans Horst

      Draai het lekker om wat mij betreft, maar er is een reden dat Snowden zit waar hij zit en dat is niet omdat de hele wereld op zijn hand is.

      (in antwoord op Kopje thee)
     • Kopje thee

      Dat de Amerikaanse autoriteiten een man willen vervolgen, doet niets af aan diens populariteit – in tegendeel. Mijn aversie betreft niet Snowden zelf, maar de kritiekloze massa aanhangers, die achter elke kanttekening bij zijn persoon, al is ‘t maar afkomstig van z’n vriendinnetje, een wereldcomplot vermoeden.

      (in antwoord op Wans Horst)
    • Robin

     Mooie redenatie. Gevalletje van, iedereen zegt “A” dus het moet wel “B” zijn. Want ik ben slimmer dan iedereen. Ook bekend als “Mijn god is beter dan de jouwe” en het alom bekende “Hou je bek want ik ben boos opgestaan”.

     (in antwoord op Kopje thee)
     • Kopje thee

      Onzin. Hieronder merkte ik ook al op: dat een man een held is en publique sluit nog niet uit dat hij privé een vervelend mens kan zijn. De persoonsverering is mijn punt – en relevant gezien bovenstaande artikeltje. Ook vind ik ‘t opmerkelijk dat achter elke vorm van kritiek op S. meteen ‘n complot van hogerhand wordt vermoed. Ik heb dus nergens gezegd ‘het is B’ (laat staan ‘ik ben slimmer’ of ‘hou je bek’).
      Het is jammer dat u zo persoonlijk wordt en doordraaft zonder goed te lezen, na uw weloverwogen bijdrage hierboven, waarvoor ik u al geplust had.

      (in antwoord op Robin)
 5. LiberaalRoyaal

  Ik denk dat het voor Snowden ook niet makkelijk zal zijn. De man heeft zijn leven opgeofferd om, in zijn ogen, voor een betere wereld te strijden. Dit kostte niet alleen hem zijn burgerlijke leven maar ook iedereen die hij dierbaar had. Ik vind het knap, zonder te oordelen of hij goed of fout zit, dat hij voor zijn idealen strijdt, dit weloverwogen doet, en daarom bij voorbaat wist dat zijn ‘persoonlijke verlies’ gigantisch zal worden. Ik vraag me af of iemand hier (incl mezelf) zijn ‘mooie’ leventje voor hetzelfde zou durven op te offeren.

 6. Robin

  Vader heeft een verhaal over de zaak. De juffrouw in kwestie zie ik niet als bron vermelding. Dhr. Snowden wordt ook niet als bron genoemd.

  Een korte analyse op basis van de zeer beperkte feiten die ons ter beschikking staan zou tot de volgende conclusie kunnen leiden:

  1. Vader praat met pers. Beschermt zijn dochter. Dat doe vaders wel meer.

  2. Snowden vertrok zonder opgaaf van reden (lijkt mij logisch want tijdbommetje in zijn bezit) en KON/MOCHT helemaal niet meer terug komen, want iedereen boos op hem. En bankrekeningen en creditcards op zijn naam zijn als eerste door veiligheidsdiensten geblokkeerd. Van te voren geld overmaken zou een financieel spoor trekken en de juffrouw in kwestie belasten.

  3. Geen contact is, als iedereen achter je aanzit, het beste. Misschien beschermt Snowden zijn lief wel?

  4. Alle betrokkenen moeten nog een boek schrijven, een film over zich laten maken en bij P&W / UT aanschuiven.

  5. Zoals Dr. House al zei: Iedereen liegt.

  Aldus mijn korte analyse van een artikel dat m.i. gekenschetst kan worden als een feiten vrij verhaal geschreven volgens de beste Telegraaf tradities.

 7. george

  Misschien zegt haar vader dit als onderdeel van een strategie om te voorkomen dat de NSA via haar informatie krijgt. Ze zal zeker gevolgd worden.

 8. Prikker

  De schrijver(s) van dit artikel zijn blijkbaar niet op de hoogte dat er een wereldwijde mensenjacht op Snowden plaatsvindt.
  Dàt of dit is gewoon smerige achterklap die als propaganda dient van de NSA.

 9. Cornelis Berend

  Stel je voor dat Snowden er uitgebreid over sprak… waar hij mee bezig was… En bent u er blij mee, niet hoe de NSA te werk ging, maar dat u het weet? Ik in ieder geval wel. Het lijkt me niet dat je een betere wereld maakt door zaken in het geniep te doen.

  Wellicht kunt u een beetje helpen om vriend en vriendin weer een beetje bij elkaar te bringen. De 750.000 gevraagde supporters waren binnen 24 uur bijeen, maar er kan nog meer bij:

  http://www.avaaz.org/nl/send_snowden_home_loc/

 10. Kees Cornelder

  Een VROUW in vertrouwen nemen kan al nauwelijks, kletsen is een wezenskenmerk van die Venusbewoners. Maar een vrouw als PARTNER in vertrouwen nemen? NIET of beter NOOIT doen. Het kwekt dan twee zo snel en drie keer zo hard.

 11. CRT

  Karaktermoord, effectief en doeltreffend. Werkt al jaren erg goed. De persoon in kwestie wordt steeds minder geloofwaardig al heeft het niets te maken met het onderwerp. De pers doet er ook graag aan mee, helaas.

  • RhodBerth

   Dit heeft alles met het onderwerp te maken, het toont opnieuw aan dat Snowden een narcist is, en dat zijn eigen roem zijn doel is, en niet ‘goed doen’.

   (in antwoord op CRT)
   • CRT

    Boehoe, ik heb iets geleerd van een narcist. Nou, dan ben ik niet blij met zijn informatie. Ik was liever onwetend gebleven. Volgende keer wil ik eerst een antecedentenonderzoek voordat zoiets wordt geplaatst op internet.

    (in antwoord op RhodBerth)
 12. Dutchy

  Wat een hork. Prima dat hij met die onthullingen gekomen is, goed voor de wereld, maar dit doe je niet, tijd genoeg gehad om haar te contacten.

 13. De Staatsburger

  Wat de NSA ook over hem beweert: Edward Snowden is een held die zijn eigen vrijheid heeft opgeofferd om aan te tonen dat de VS een fascistische politiestaat is geworden.

Reacties niet toegestaan