Samantha Steenwijk heeft soms spijt van deelname De Verraders

Samantha Steenwijk heeft soms spijt van haar deelname aan het RTL 4-programma De Verraders. Dat vertelt de zangeres in de Veronica Inside Ochtendshow, waar ze woensdagochtend te gast was.

In het programma strijdt een groep bekende Nederlanders om zilver. Drie van de deelnemers zijn verkozen tot de verraders, die ontmaskerd dienen te worden. Samen moeten de verraders ervoor zorgen dat er zo veel mogelijk gewone kandidaten 'vermoord' worden. Steenwijk is één van de verraders, maar kreeg op sociale media veel kritiek omdat ze haar mede-verraders niet zou verdedigen.

"Het wordt een beetje bitchy neergezet. Ik heb geloof ik al vijf keer zitten janken in de tussentijd, maar dat zie je niet", vertelt ze. "Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik echt wel veel kan hebben. Maar dat ik nu doodsbedreigingen krijg voor dit spelletje, dat is wel echt heftig. Het gaat me nu echt wel een beetje te ver moet ik eerlijk zeggen."

Aangifte

Steenwijk gaat geen aangifte doen van de doodsbedreigingen. "Ze kunnen maar een aantal verhaallijnen tonen, terwijl we met achttien deelnemers misschien wel achthonderd verhaallijnen hebben gehad", legt ze uit. "Dat is een beetje het vervelende, dat het nu iets anders overkomt bij mensen dan dat ik het daadwerkelijk bedoeld heb. Dus wat dat betreft denk ik, misschien had ik het over moeten slaan. Wie weet komt het nog goed in de finale, ik heb geen flauw idee hoe die eruit gaat zien."

Ook Loek Peters, Chatilla van Grinsven, Loiza Lamers en Francis van Broekhuizen zitten in de finale. Steenwijk is de enige overgebleven verrader. Eerder moesten verraders Diederik Jekel, Kees Boot en Holly Brood het spel al verlaten.