Carice en Halina gaan debuut van Sofie Lakmaker verfilmen

Carice van Houten en Halina Reijn gaan met hun productiehuis Man Up de debuutroman De geschiedenis van mijn seksualiteit van Sofie Lakmaker verfilmen. Zij hebben de filmrechten van het boek gekocht, maakten uitgeverij Das Mag en Henneman Agency donderdag bekend.

In het boek, dat in februari verscheen, richt de hoofdpersoon zich tot de lezer. De Amsterdamse millennial vertelt over de worsteling met haar seksualiteit en haar gender. Er waren volgens Das Mag direct na het verschijnen van het boek meerdere partijen geïnteresseerd in de filmrechten.

Uiteindelijk werd gekozen voor Man Up, die nu aan de verfilming gaat werken. "Het unieke boek van Sofie past volledig bij de visie van Man Up om eigentijdse, gedurfde verhalen te vertellen, die raken aan de essentie van ons bestaan", aldus Carice en Halina.

Lakmaker stelt dat "Minoes ongewild in het lichaam van een vrouw zat, en hetzelfde geldt voor Sofie Lakmaker. Mijn verhaal is daarom in uitstekende handen: ervaringsdeskundige Carice en krachtpatser Halina weten er ongetwijfeld raad mee." Man Up maakte eerder de film Instinct en de televisieserie Red Light.