Rolf Sanchez veroorzaakte auto-ongeluk en kreeg miljoenenclaim

Zanger Rolf Sanchez vertelt in Rooijakkers over de vloer over hoe een auto-ongeluk zijn leven een paar jaar geleden totaal op zijn kop zette. "Ik heb een heel zwaar auto-ongeluk gehad dat ik zelf heb veroorzaakt.”

De 29-jarige zanger noemt het een dieptepunt in zijn leven. Hij knalde frontaal op een auto voor hem, die stil stond omdat de bestuurster een beroerte had gehad. "Ik zag het te laat en ik remde te laat en ik knalde vol op haar en op een gegeven moment werd ik wakker gemaakt door de ambulancemedewerkers en politie. Er waren wat mensen die hadden gezien dat zij stilstond, dus die mensen kwamen voor mij op.”

Toch werd hij schuldig bevonden en het slachtoffer eiste miljoenen smartengeld. "Wat zij eiste kon gewoon niet voor wat ik niet expres had gedaan. Maar omdat ik toch schuldig was bevonden, omdat ik haar van achter had aangereden, werd het een procedure die heel lang heeft geduurd. Ik denk in totaal bijna twee jaar.”

Omdat de vrouw zelf ook niet helemaal onschuldig was, is de kwestie uiteindelijk door de verzekeraars opgelost. Zijn advocaten adviseerden hem om niet eerder over het ongeluk te praten. "Ik heb altijd een glimlach opgezet, maar van binnen ging ik helemaal kapot”, vertelt Sanchez. "Ik hoop gewoon dat het nu goed met haar gaat.”

Bron(nen):   De Telegraaf