Daphne en Richard emigreren naar Amerika

Daphne Deckers en Richard Krajicek vertrekken over een paar jaar naar Amerika. "Alec zit nu in 2 Havo en als hij eenmaal examen heeft gedaan, gaan we emigreren", onthult de oud-tennisser aan Story.

Deze beslissing komt niet uit de lucht vallen. "Daphne en ik denken al langer over een verhuizing naar Amerika. Het is echt een wens van ons, die we over een kleine twee jaar dus kunnen gaan realiseren", vervolgt Richard.

Een belangrijke voorwaarde is dat hun twee kinderen een diploma hebben gehaald voordat ze gaan. Dochter Emma zit nu in 4 Vwo en weet al wat ze hierna wil gaan doen. "Emma wil dolgraag arts worden en kan daar haar studie voortzetten", zegt Krajicek. "Naast het studeren wil ze als model werken, net als haar moeder." Het meisje is al door verschillende modellenbureaus gepolst. "En als we eenmaal in Amerika wonen, kan ze zo aan de slag."

Tennis

Zoon Alec gaat niet zijn moeder, maar zijn vader achterna. "Hij speelt hier op het hoogste niveau tennis", zegt Richard. Hij traint vijf dagen in de week. "De andere dagen kan hij zelf invullen", vervolgt Krajicek. "Of zijn grote doorbraak eraan zit te komen, is voor mij moeilijk te beoordelen. Als hij al het andere loslaat waarschijnlijk wel."

De Wimbledon-winnaar benadrukt in het gesprek dat hij nog steeds dolgelukkig is met zijn vrouw. "Daphne is voor mij heel belangrijk. Dat is ze altijd geweest", vertelt hij. "We hebben afgesproken dat we minimaal tachtig met elkaar zullen worden", gaat hij verder. "We zijn ook een sterke partij wat het opvoeden van onze kinderen betreft. Dat verklaart ook ons voorgenomen Amerika-avontuur. We hebben samen veel dromen en hopen dat we er genoeg kunnen verwezenlijken."