Opmerkelijk: Eva Jinek heeft een hekel aan zelfingenomenheid (en aan domme mannen)

"Mijn opa zei altijd: 'Als je dom bent, is dat voor een heel lange tijd. Kansloos dus, domme mannen.' Ook ergerlijk: zelfingenomenheid. Dat het niet uitmaakt wat je zegt en iemand alleen maar met zichzelf bezig is", vertelt de presentatrice in Vrouw. Ook vertelt Jinek in het interview dat ze, als ze geen journalist was geworden, carrière als filmregisseur had gemaakt. "Ik heb ook een keer toelatingsexamen gedaan op de Filmacademie. Het voordeel van film boven televisie is dat het minder vluchtig is. Met film creëer je iets van blijvende kunstzinnige waarde. Wat ik nu doe is geen kunst, maar ambacht." Jinek gelooft verder in karma, zegt ze. "Ik ben geen heilige, ik heb ook weleens iemand gekwetst of een grote mond gehad tegen mensen van wie ik hou. Ik geloof niet in God, maar wel dat je goed moet doen. En dat alles wat je een ander aandoet weer bij je terugkomt."  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. marianne martens

    Wat Jinek vertelt en samenvat klopt lijkt mij. Dom is heel ernstig, kunst en goed doen voor een ander. Prima. Haar praatprogramma op zondag is heel goed.Misschien kan de Hondt een onderzoekje doe hoeveel invloed Jinek heeft op anderen, jongeren, jong- volwassenen. het valt op dat ze razend intelligent is. Dom en geen humor is het allerergste wat je in een ruimte kan overkomen. Zie de komende gemeenteraadsverkiezingen bv Noord- Holland.Dom- domheid alom, wij domme burgers zijn al aan het huiveren en trillen van angst.

  2. ikookeven

    Ik vind haar persoonlijk een beetje overschat. Slim is ze in elk geval wel.

  3. ikookeven

    Trouwens, Domme mensen hebben het wel heel gemakkelijk in het leven, ze hebben namelijk geen idee wat ze aanrichten. Ze zullen er echt niet mee zitten dat ze dom zijn, want dat hebben ze niet door.

Reacties niet toegestaan