Voor een gepensioneerde ex-directeur verdient Lenie ‘t Hart best aardig

Lenie 't Hart wil haar geesteskind, de zeehonden creche in Pieterburen de rug toe keren. De nieuwe leiding gaat niet goed om met zeehonden en 't Hart wil er niks meer mee te maken hebben. Ze heeft haar advocaat opdracht gegeven om te gaan onderhandelen over haar ontslag. Ontslag? Sinds 2012 is ze geen directeur meer en heeft ze ook geen andere formele functie. Maar ze staat nog wèl op de loonlijst. De onderhandelingen over haar ontslag gaan niet over geld, zegt ze. "Ik was de laagst betaalde directeur van Nederland en daar ben ik best heel trots op", zegt ze donderdag tegenNOS. Maar dat is niet waar. RTV Noord komt met de cijfers. En het salaris van 't Hart blijkt met 50.000 euro voor iemand die niets meer doet nog heel behoorlijk. Maar dat is niet alles.  Daarnaast kreeg ze vergoedingen voor buitenlandse reizen en telefoonkosten. Verder zijn er nog de kosten van haar 'personal assistent', haar partner Karst van der Meulen. Die zou 47.000 euro hebben verdiend. Van der Meulen ontkent dit en laat in een e-mail weten dat het om 18.400 euro gaat. De zeehondencrèche maakt verliezen

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anton van Haasteren

  Tja, als je Pieterburen gaat afkraken is dat slecht voor de business.
  Wat is er overigens op tegen dat ze geld verdient? Ik weet niet hoeveel geld Pieterburen omzet, maar volgens mij is 50000 heel redelijk. Er zijn subsidiesponsen die helemaal geen geld omzetten maar het veelvoud van Leni vangen.

  • Jannie Ooms

   Lenie is geen directeur meer en bekleedt ook anderszins geen officiële functie meer. Als je dan nog 50000 verdient en je partner, die je gemakshalve personal assistent noemt, ook nog eens een heel leuk bedrag, dan roept zoiets toch vragen bij me op.

   (in antwoord op Anton van Haasteren)
   • Anton van Haasteren

    Valt nou niemand de suggestieve titel boven het artikel op?

    (in antwoord op Jannie Ooms)
    • bebeben

     Die titel interesseert me niet. Ik vraag me net als Jannie Ooms af waarom iemand wordt doorbetaald terwijl deze persoon niet langer in functie is.

     (in antwoord op Anton van Haasteren)
    • marianne martens

     jammer dat ze nu zo wordt afgekraakt, het lange termijn geheugen hier is weer zero.jammer, dat we de tijd vergeten dat ze door velen op handen werd gedragen. Laat deze mensen met rust.

     (in antwoord op Anton van Haasteren)
   • marianne martens

    Ja, de vraag is wie beheert het geld, volgens mij een zoon met verstand van zaken? Hij heeft in ieder geval een belangrijke inbreng in de financiën.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Volledig

    Dat is niet ongebruikelijk wanneer je je terugtrekt uit het bedrijf dat je zelf hebt opgericht.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Kees Cornelder

  Aha… op basis van hoog opgespeeld sentiment wordt het zeehondenkoppeltje doorbetaald voor werk dat niet geleverd wordt. Welkom in Nederland: want heel gewoon dus. Leve de hypocrisie dus. Volgende onderwerp voor deze lánge rij

 3. Scumbag Jack

  50k kom ik mijn bed niet voor uit

 4. Pietje_Precies

  wtf, het ging nooit om de zeehondjes, het ging om de poen. Weer een linkse illusie ter ziele….

 5. Zonnestraaltje

  twee dagen terug zat ze nog wel in het bestuur

 6. Postbus2014

  Ach, ze heeft jaren lang voor een stuk minder gewerkt. Zij heeft toch die zeehonden toestand opgezet.

Reacties niet toegestaan