De zaak Pistorius: Waarom had Reeva geen pyjama aan?

Maandag begint het proces tegen bladerunner Oscar Pistorius en Zuid Afrika is er vol van. Een jaar na de dood van Reeva Steenkamp is duidelijk waar het zwakste punt zit in de verdediging van Pistorius: de kleding van Reeva. Volgens de lezing van Pistorius lagen hij en Reeva vredig te slapen op Valentijnsdag 2013 toen hij een insluiper hoorde op de WC. Hij had zich voorbereid op indringers, want onder zijn bed lag een automatisch wapen. Hij liep naar de WC-deur en loste 4 schoten. Pas toen hij de deur had geforceerd ontdekte hij dat hij zijn innig geliefde vriendin om het leven had gebracht. Er zit (minsten) één gapend gat in dat verhaal. Steenkamp had geen nachtkleding aan, of geen kleding, zoals je zou verwachten van iemand die 's nachts even naar de WC gaat, maar haar shorts en een topje. Dat past beter bij de versie van de aanklager. Pistorius en Steenkamp hebben erge ruzie, zij vlucht voor zijn wapen en woede naar de WC, hij schiet haar dood. Overigens heeft Pistorius al weer een nieuwe vriendin en het is weer een fotomodel. 19 jaar dit keer (foto onder) Schermafbeelding 2014-03-02 om 08.26.32  

Bron(nen):   Guardian  NBC    

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. jan bosscher

  Wat krijgen we nu, moet men gekleed naar de wc, s’nachts?

  • De Staatsburger

   Juist niet, Reeva werd dood aangetroffen in haar dagkleding en niet in haar nachtkleding, wat Pistorius verhaal dus ongeloofwaardig maakt.

   (in antwoord op jan bosscher)
 2. A.K.

  Wat een nonsens, ik draag nooit wat als ik slaap en kleed me echt niet aan als ik ‘s nachts naar de wc moet. Waarom zou ik in mijn eigen huis, wie ziet me? Als dit een bewijs is dat hij het gedaan heeft geloof ik helemaal niet meer in rechtspraak.

  • kletsmajoor

   Volgens het artikel had ze “shorts en een topje” aan. Dat is geen normale kleding om mee in bed te liggen.

   (in antwoord op A.K.)
   • A.K.

    Kijk maar eens op een “nachtkleding” site. Shortjes en topjes in overvloed. Als hij van zijn vriendin af wilde had hij toch gewoon een punt achter de relatie kunnen zetten. Zou hij zo geflipt zijn dat hij dacht dat haar vermoorden de makkelijkste uitweg zou zijn? Sorry, maar ik betwijfel het.

    (in antwoord op kletsmajoor)
  • De Staatsburger

   Ze werd dood aangetroffen in haar dagkleding en niet in haar nachtkleding.

   (in antwoord op A.K.)
 3. FritsB

  Het zwakke punt lijkt me eerder dat Pistorius wakker wordt van geluid van een “indringer” en dan niet even kijkt of zijn vriendin nog in bed ligt. Ligt ze daar niet, dan heb je toch een beste kans dat zij in huis rondstommelt. Misschien geen moord maar zeker doodslag; hij schoot met opzet zonder na te zien wie er in de WC zat. Shorts en een topje zijn dan bijzaak.

 4. Nicole Verhoeven

  Het zwakke van zijn verhaal is dat hij zich kwetsbaar voelde zonder zijn protheses en ik nu lees dat hij naar de deur liep….dat ie al weer een nieuwe vriendin heeft zegt ook al weer genoeg over zijn “liefde voor Reeva”

Reacties niet toegestaan