Sean Penn weigert te werken met ongevaccineerden

Sean Penn keert niet terug naar de opnames van serie Gaslit zolang niet alle medewerkers van de show gevaccineerd zijn. Dat heeft de acteur laten weten aan producent NBCUniversal, zo bevestigt zijn woordvoerder aan Variety.

Vaccinaties zijn al verplicht voor personeelsleden die tijdens de opnames geen anderhalve meter afstand van anderen kunnen houden, zoals veel castleden en een deel van de crew. Toch wil Penn dat iedereen die rondloopt op en bij de set gevaccineerd is.

De acteur heeft aangeboden de vaccinaties die nog nodig zijn te laten uitvoeren door zijn stichting CORE. Die non-profitorganisatie heeft in het afgelopen jaar test- en vaccinatiesites ingericht in Los Angeles en voert momenteel campagne om de vaccinatiebereidheid in achterstandswijken te verhogen.

Gaslit gaat over het bekende Watergateschandaal dat in 1974 leidde tot het aftreden van president Richard Nixon. Het verhaal draait om de minder bekende personen die daarbij betrokken waren. Penn speelt procureur-generaal John Mitchell, Nixons adviseur en beste vriend. Ook Dan Stevens en Julia Roberts hebben rollen in de serie.