Koning nodigde ‘nr 39’ van Gordon uit voor staatsbanket

De Chinese promovendus en zanger Xiao Wang die vorig jaar november het mikpunt werd van spot van jurylid Gordon in het RTL-programma Holland's Got Talent, was afgelopen zaterdag te gast bij het staatsbanket ter ere van de Chinese president Xi Jinping. Dat schrijft de Volkskrant. De koning had hem daarvoor uitgenodigd
 Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst was zijn aanwezigheid het gevolg van 'de landelijke bekendheid die hij heeft verkregen', in combinatie met zijn status van promovendus aan de Rijksuniversiteit Groningen. Omdat het Koninklijk Huis zich niet openlijk in het publieke debat wil mengen, gaat de Rijksvoorlichtingsdienst niet verder in op de reden van zijn aanwezigheid, maar duidelijk is dat Willem Alexander hiermee een statement maakt . Wang liet weten 'zeer vereerd' te zijn door de uitnodiging en ervoer die als 'bemoedigend'.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Goed gedaan. Heeft die overdreven lachebek mooi het nakijken.

 2. Divert

  Prima move van onze WA. Ik krijg steeds meer waardering voor hem!

 3. Raymond de greef

  Zouden ze het gerecht nr 39 eten tijdens het banket !
  En Gordon mag optreden omdat hij gediscrimeerd wordt door Noord afrikanen!

 4. Dead Silence

  Da’s andere koek dan het moeten aanhoren van commentaar van een mislukte palingboer.

 5. De Staatsburger

  Leve de monarchie!

 6. Dokter

  Goed van de koning! Nou hoop ik dat die chinees zich gewoon geaccepteerd voelt en zichzelf gewoon als Nederlander ziet en niet als een chinees of een buitenstaander.

 7. ikookeven

  Goeie zet van Willem-Alexander en Maxima.

Reacties niet toegestaan