Prins Bernhard wilde Juliana uit de ouderlijke macht zetten

Ook  10 jaar  na zijn dood blijft Bernhard zur Lippe Biesterveld voor nieuws zorgen.  Historicus Gerard Aalders schrijft  in zijn boek 'Niets was wat het leek', dat Bernhard zijn vrouw uit de ouderlijke macht wilde zetten ten tijde van de Greet Hofmans-affaire en zo Beatrix als tiener op de troon helpen. Als dat was gebeurd, dan zou prinses Beatrix toen al koningin zijn geworden en prins Bernhard regent. Dan zou hij zijn eigen kas nog meer hebben kunnen spekken dan hij toch al deed. Want volgens Aalders was Bernhard een zeer inhalig mens. We weten sinds 1975 van het feit dat hij zich liet omkopen. Maar er was meer. "Bernhard deed niets voor niks. Alles kostte geld. Zelfs het doorknippen van een lintje." Vooral de vliegdienst van de prins zou erg veel geld hebben gekost. Volgens Aalders ging het om tienduizenden guldens. "Vertaald naar nu gaat het om tonnen. De ministers waren bang dat dat uitkwam en verdeelden de kosten over de verschillende posten." Een andere grote kostenpost was de boerderij die Bernhard in Tanzania had. Die rendeerde niet, zegt de historicus. En Bernhard raakte de boerderij ook niet kwijt. Hij presenteerde daarom samen met de minister van Ontwikkelingssamenwerking een plan om de boerderij te schenken en de Nederlandse belastingbetaler was opnieuw de dupe, stelt Aalders.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. MGLMV

  Ziijn Koninklijke Huichelachtigheid. Die man was prins noch mans, slechts een parasiet. Zoveel is iig duidelijk, en dan weten de meesten -incl. ondergetekende, nog niet de helft van wat deze rat de samenleving heeft gekost. Wat een verschil met Claus.
  “Bedankt lieve Nederlanders’. Tja.

 2. J.B. Rozema

  graag zou ik onderzocht hebben wat mijn broer vaak vertelde, hij was brandweercommandant op vliegbasis Twente en moest veel weekenden paraat zijn met nog ca 15 personen van de vliegbasis o.a. voor de toren en brandweer, vanaf vliegbasis soesterberg zou dan prins bernard geland zijn en een taxi klaar stond voor een bezoek aan een vrouw in Enschede, dit bezoek/ deze wip koste de belastingbetaler zeer veel geld, deze vluchten zijn toch geregistreerd ?

 3. James54

  Niets was wat het leek…dit dus ook niet.

 4. Vechtdal50

  Er is gien Pruus of hij hef wel een peerd stöln, zegt men in Twenthe en dat blijkt maar weer

 5. Meester Proper

  En terecht, onze Juul was in die tijd helemaal de weg kwijt.

Reacties niet toegestaan