Paskal Jakobsen (BLØF) wil 24 uur geen muziek op radio, tv en internet

Paskal Jakobsen roept op Facebook radiozenders op om 24 uur lang geen muziek te draaien. De zanger van BLØF hoopt op die manier de aandacht van de regering te trekken voor de situatie van de entertainmentindustrie.

"Actie voeren, lobbyen, mopperen, het haalt allemaal niks uit. Het is klaarblijkelijk normaal dat de hele wereld weer open mag, maar dat wij niks mogen", meent Jakobsen. De zanger zou daarom graag zien dat er op een afgesproken dag door alle muziekzenders in Nederland 24 uur geen muziek wordt gedraaid.

Volgens Jakobsen kunnen de zenders de tijd prima vullen door gesprekken met gasten te voeren, of zoals hij ze noemt "mensen uit onze industrie". "Alleen maar praten dus. Geen jingle, geen single en geen commercial met muziek."

Geen Muziek

De Zeeuw zou zelfs graag zien dat muziek op andere platforms als YouTube, Spotify en ook televisie een dag op zwart gaan. "Dan wordt het misschien duidelijk hoe een wereld klinkt zonder muziek. Geen muziek onder commercials, geen muziek bij de supermarkt of op het terras. Geen filmmuziek onder de film, geen deuntje onder de jingle van een talkshow. Gewoon geen muziek. Helemaal geen muziek."

Jakobsen erkent wel dat zijn plan lastig te realiseren wordt. "Ik weet ook wel dat dit niet gaat gebeuren. Maar wellicht kan iedereen wat meer stilstaan bij het belang van muziek, op de momenten waarin dat zo vanzelfsprekend lijkt. Wij moeten open, en wel helemaal. En niet morgen maar nu!"