Van Gelder zingt voor de kick in The Passion

Jack van Gelder staat te popelen om de rol van Pilatus te spelen in het paasspektakel The Passion. De sportverslaggever houdt wel van een beetje entertainment, zegt hij tegen het AD.

De goedlachse presentator wil vooral zingen zegt hij. "Eric van Thijn vroeg me vorig jaar ook al voor The Passion. Toen kon ik niet, vanwege de Champions League. Maar ik vind het nog steeds te gek. ‘Oké, nu doe ik mee. Maar ik wil wel zingen!’ Geen grotere kick dan dat. Het is hetzelfde als spelen in de Kuip. Er zijn voor mij geen grotere hoogtepunten geweest,’’ zegt hij verwijzend naar eerdere muzikale optredens.

Van Gelder doet mee voor die kick. "Ik ben totaal niet gelovig. Ik heb zelfs een afkeer van geloof als het je wordt opgedrongen. Maar The Passion is een fabelachtig mooi schouwspel. Toen ik het voor het eerst zag, dacht ik: ik ken dat verhaal van Jezus eigenlijk helemaal niet! Nu weet ik dat Pilatus de beslissing over het lot van Jezus aan het volk gaf. Ik denk dan meteen aan de huidige politiek, waar ze verdorie nooit eens maatregelen nemen." Van Gelder lacht. "Blijkt dat verhaal dus nog relevant ook."

Talkshow

"Ik zie sport ook deels als amusement," vervolgt Van Gelder enthousiast. "Ik geef het wel eens aan bij de NOS: moeten we Studio Voetbal niet een beetje pimpen? Ja, wij scoren na 12 jaar nog steeds fantastisch en hebben het inhoudelijk alleen over voetbal, maar wat kleine aanpassingen zouden geen kwaad kunnen." Hij ziet een talkshow RTL Late Night met Humberto Tan ook wel zitten: "Dat zou mij op het lijf geschreven zijn. Ik zou wel openstaan voor wat hij nu doet."

The Passion wordt donderdagavond 17 april live uitgezonden.