Humberto: jammer dat Pauw en Witteman stopt

Humberto Tan vindt het jammer dat het praatprogramma Pauw & Witteman stopt. Het nieuws over het einde van de 'gerespecteerde show' kwam voor hem als een complete verrassing. Hij wist niet beter dan dat de VARA-talkshow 'gewoon zou doorgaan', vertelde hij het AD. "Het is altijd een mooi programma geweest."

Humberto presenteert sinds augustus RTL Late Night, zijn eigen praatprogramma op RTL4. Beide talkshows worden deels op hetzelfde tijdstip uitgezonden. Op de vraag of zijn collega's Jeroen Pauw en Paul Witteman voorbeelden voor hem zijn, antwoordt hij: "Alle geslaagde talkshows die zich bewezen hebben, zijn mijn voorbeeld. Tegelijkertijd moet je zoeken naar eigenheid."

De kijkcijfers van Pauw & Witteman en RTL Late Night komen steeds dichter bij elkaar te liggen. In november lagen de twee programma's gemiddeld slechts 26.000 kijkers uit elkaar. Humberto heeft nog niet nagedacht over wat voor gevolgen het einde van Pauw & Witteman kan hebben voor de statistieken van RTL Late Night. "Ik maak me sowieso niet druk om kijkcijfers, ik probeer elke werkdag een boeiend programma neer te zetten. Pauw & Witteman heeft het acht jaar lang waanzinnig goed gedaan."

De laatste aflevering van Pauw en Witteman is op vrijdag 23 mei te zien.