‘George Clooney gouverneur Californië 2018’

De Amerikaanse Democraten hebben hun zinnen gezet op George Clooney. De Democratische Partij zou graag zien dat de Hollywoodster in 2018 wordt gekozen als nieuwe gouverneur van Californië.

Dat schrijft The Mirror die sprak met ingewijden. “George is enorm populair bij de Democraten en wat is nou een betere positie voor hem dan gouverneur van de thuisstaat van Hollywood", zo weet een vriend van de acteur te melden.

Eerder deze maand meldde dezelfde krant al dat George politieke ambities heeft en zich in wil gaan zetten voor de Democratische presidentiële verkiezingscampagne in 2016. Dat deed hij in 2012 ook; toen trad hij op om zijn steun uit te spreken voor Barack Obama, waarmee hij bevriend is. Nu de acteur verloofd is met mensenrechtenadvocate Amal Alamuddin, wordt het politieke imago van de steracteur steeds sterker. "Amal is ver verwijderd van de meeste van de vrouwen met wie George voorheen uitging. Ze is enorm intelligent en dat doet het goed mocht ze First Lady worden", vertelt de bron.

Hoewel zijn agentschap Georges politieke ambities niet kon bevestigen, meldden vrienden dat hij lange termijnprojecten in Hollywood afhoudt zodat hij zich kan richten op zijn politieke ambities. Mocht George Clooney het lukken in 2018 gouverneur van Californië te worden, dan is hij de eerste Democratische acteur die dat ambt bekleedt. Collega-acteurs Ronald Reagan en Arnold Schwarzenegger slaagden er eerder in om voor de Republikeinen verkozen te worden als gouverneur van de staat.