Adele Bloemendaal (81) krijgt zeer zware hersenbloeding

Adele Bloemendaal is in het verpleeghuis aan de Amsterdamse Nieuwmarkt waar ze sinds kort woont getroffen door een zware hersenbloeding. Ze is weer buiten levensgevaar, maar kan niet meer lopen en niet meer spreken. Dat bericht De Telegraaf, op gezag van vrienden en verzorgenden.
Na hartritmestoornissen, twee eerdere attaques, diverse tia’s en een hersenbloeding werd zij nu bewegingloos gevonden in haar badkamer na een zware beroerte. „Kort daarvoor moet zij door die heel zware beroerte getroffen zijn en is ze in comateuze toestand naar het ziekenhuis gebracht”, zegt een lid van het clubje vrienden dat voor afleiding zorgt en met haar boodschappen doet tegen De Telegraaf. „We hebben eerst besloten het maar stil te houden omdat de situatie zo onzeker was en er elk moment nog slechter nieuws kon komen. Ze is er slecht aan toe. Maar inmiddels is ze niet alleen van de intensive care af, maar ook al overgebracht naar een revalidatiecentrum waar Adèle opnieuw zal moeten leren spreken én lopen. Dat wordt nog een hele uitdaging voor haar, want sinds zij haar ogen weer opende, heeft zij geen woord meer uitgebracht. En het is de vraag óf zij ooit weer zal kunnen praten. ”
   
 

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dutchy

  Laat haar met rust, dit heeft geen nieuwswaarde. Het is een oude vrouw en helaas heeft ze nu te kampen met het gezondheid.

  • Jannie Ooms

   Het is uw goed recht om te vinden dat dit bericht geen nieuwswaarde heeft. Maar waarom zou u daarover uw mening geven op WIK. Of meent u dat ik, als WIK-lezeres, daarop zit te wachten?

   Het einde komt voor ons allemaal. De geluksvogels onder ons sterven vredig in hun slaap. Maar doorgaans moeten we nog heel wat aftobben voor we de ogen sluiten. Ik zie bepaald niet uit naar zo’n einde.

   Dit bericht heeft voor mij dus nieuwswaarde, dat zult u al begrepen hebben. Ik ben altijd een bewonderaarster geweest van Adèle Bloemendaal, ooit de grootste comédienne van Nederland. Wat heb ik altijd van haar genoten en wat is het erg voor deze spetterende vrouw om zo te moeten eindigen.

   (in antwoord op Dutchy)
   • Dutchy

    Wat is de nieuwswaarde hiervan? Ik vond haar ook fantastisch. Verandert het voor u nu u weet dat ze ernstig ziek is? Haar overlijden heeft nieuwswaarde, haar achteruitgang niet, voor mij althans.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
    • Apekool

     Stuur haar een kaartje! Nu heeft ze er nog wat aan.
     Beter nog, stuur er ook een naar haar buurman (Drs.P)

     (in antwoord op Dutchy)
    • Jannie Ooms

     U vond het bericht kennelijk nieuwswaardig genoeg om het te openen en te lezen. En er vervolgens commentaar op te geven.

     En ja, ik vind het goed te weten dat ze ernstig ziek is. Als haar overlijden voor u (vreemd genoeg) wél nieuwswaarde heeft, zou het feit dat ze er nu zo slecht aan toe is dat eigenlijk ook moeten zijn.

     (in antwoord op Dutchy)

Reacties niet toegestaan