Waarom de Belgen dol zijn op Jan Mulder

Als we  de Volkskrant mogen geloven is Vlaanderen in de ban van een ware Muldermania. "Jan Mulder valt van zijn stoel, Jan Mulder voorspelt 8-0 voor de Belgen, Jan Mulder noemt koningin Mathilde een lekker ding. Jan Mulder is hot in Vlaanderen, hij is een idool", schrijft de krant. "Alles wat hij doet en zegt, is interessant."
"De Vlamingen waarderen het ook dat Mulder niet alleen over de techniek praat, zoals de meeste voetbalanalisten, maar ook over de sfeer, de emotie, het spelplezier."
Mulder heeft een leven lang zijn marketing goed voor elkaar. In België doet hij dus een kunstje dat goed valt in de Belgische markt. Hij prijst de Rode Duivels de hemel in en kraakt het Nederlandse elftal af. "Veel vrouwen, opvallend veel jonge vrouwen, vinden de 69-jarige Mulder ook een enorm knappe vent", schrijft De Volkskrant. "Ter ere van Mulder werd in Vlaanderen voor het eerst de term GILF gebruikt, een variant op het even onsmakelijke MILF, maar dan met de G van grandpa." Mulder zelf: "Het is immens treurig dat jonge meisjes achter me aanrennen omdat ik de ster van het VRT-scherm ben en dat ze al hun interesse verliezen als ze horen dat ik 69 ben", reageert hij. "Aah, ik ben zo kansloos."

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Hans H

  De reden waarom ik evenals de NL kanalen ook de Belg links laat liggen. Vreselijk dat gejammer met overslaande stem.

 2. ToBeOrBecome

  Na de Syriëgangers is Mulder dus eigenlijk de eerste Belgiëganger… ja,ja mensen, voetbal is jihaad!

 3. Kopje thee

  Het blijft toch treurig, dat Belgen ervan smullen als iemand het Nederlands elftal afkraakt en het Belgische ophemelt. Je vraagt je soms af wat de Nederlanders de Belgen nou helemaal hebben aangedaan, om dit te verdienen. Intussen mag een Vlaming bij Studio Brazil de zendtijd vol jengelen, een Vlaming de belangrijkste krant van Nederland besturen, en krijgen alle Vlaamse bandjes een opstapje bij DWDD.

  • ikookeven

   Diepgewortelde onzekerheid bij de Belgen. Mensen die onzeker zijn kraken de anderen af.

   (in antwoord op Kopje thee)
 4. Dead Silence

  Mulder? Scully?

 5. marianne martens

  Begrijp wel dat jonge Belgische vrouwen dol op hem zijn.

 6. jan bosscher

  Jan ik ben wel een man en 72 maar ik houd ook van je hoor.

Reacties niet toegestaan