Ook Coolblue doet aangifte van oplichting tegen Sywert

Het Nederlandse e-commercie bedrijf Coolblue heeft dinsdag aangifte gedaan van oplichting tegen Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel. Het bedrijf zegt te zijn voorgelogen door de drie mannen. Coolblue is van plan een schadevergoeding te vragen van bijna een half miljoen euro. Dat schrijft De Volkskrant.

Na uitzendconcern Randstad is Coolblue het tweede bedrijf dat aangifte doet in de zogenoemde mondkapjesaffaire. Volgens advocaat Sabine Pijl, die Coolblue bijstaat, werkte het bedrijf belangeloos mee aan Hulptroepen Alliantie, omdat steeds werd verzekerd dat het om een non-profitinitiatief ging voor de zorg. ‘Dat was ook een strikte voorwaarde van het bedrijf’, aldus Pijl. ‘Als Coolblue had geweten dat de heren ook commercieel handelden, was de samenwerking nooit tot stand gekomen.’ Het bedrijf hielp onder meer mee bij de bouw van de webshop en de orderverwerking.

Coolblue zegt ook te zijn voorgelogen bij ‘de eindafrekening’ met Hulptroepen Alliantie. Topman Pieter Zwart besloot destijds om de kleine half miljoen euro die zijn bedrijf had geïnvesteerd in de non-profitstichting kwijt te schelden. Dat gebeurde volgens advocaat Pijl omdat Van Lienden, Damme en Van Gestel beweerden dat er geen geld was om de kosten van Coolblue te dekken. ‘Nu weten we dat de heren toen al de commerciële deal met overheid hadden gesloten waarmee miljoenen werden verdiend.’

Bron(nen):   De Volkskrant