Rene van der Gijp: Johan doet het alleen voor het geld

Rene van der Gijp vertelt tegen Trouw dat VI volgens hem bezig is weg te zakken. "Voor mij is dit vooral goed vol te houden doordat ik af en toe met Genee zo dronken als een aap kan worden. Johan Derksen rijdt tien seconden na de uitzending - als ik met het publiek op de foto ga - alweer over de Utrechtse Baan, op weg naar huis... Hij brengt het niet meer op, dat vind ik eigenlijk best wel pijnlijk omdat dat contact met het publiek een wezenlijk onderdeel van ons succes is. Ik heb soms het idee dat geld verdienen voor Johan belangrijker is dan plezier beleven aan het maken van zo'n programma.
  De lol gaat er zo vanaf. Ik wil, als dit WK-spektakel achter de rug is, gaan praten met de RTL-directie om te kijken hoe we het ánders kunnen gaan aanpakken. Leg ik een bom onder het programma? Ja, misschien, maar iemand moet het toch doen? Bovendien: nu kijken er nog een miljoen mensen naar ons programma; het zou toch veel erger zijn als we ons pas gaan afvragen wat er aan de hand is als er straks nog maar 100.000 kijkers zijn?

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Meester Proper

    Ze moet dat fossiel van een Derksen naar de NOS sturen met zijn wekelijkse azijngezeik waar trouwens nooit iets van klopt.

Reacties niet toegestaan