Aan het hof van tsaar Poetin: het dagelijks leven

Newsweek heeft drie jaar gespeurd naar het dagelijks leven van Vladimir Poetin. Poetin houdt zijn dagelijks leven angstvallig verborgen, maar Newsweek weet zo'n beetje hoe hij zijn dagen slijt. Eerste opvallende feit: net als die andere dictator met een verborgen privéleven maakt Poetin rare dagen, en dus zijn hofhouding met hem. Hij staat rond het middaguur op, en ontbijt met sinaasappelsap, koffie en eieren. De medewerkers moeten zich klaar houden, maar meestal moeten ze nog 2 uur wachten. Hij gaat  eerst - in zijn eentje - zwemmen, gaat dan naar de sportzaal om te trainen met gewichten en start daarna pas het bestuur van land en wereld. Dat doet hij het liefst vanuit het paleis waar hij woont. Het Kremlin vindt hij een vervelende plaats, waar hij liever niet komt. Hoe eenzaam hij is in dat paleis is ook Newsweek niet te weten gekomen. Hij is gescheiden en zijn 2 kinderen wonen in het buitenland. Er zijn verhalen dat een stoet van jonge vrouwen langstrekt in de slaapvertrekken van de leider. Maar niemand weet of dat waar is. Als Poetin naar het buitenland reist, dan is dat een grote operatie. Zijn koks gaan mee, zijn obers, zijn butlers, zijn lakens, zijn kussens, zijn dekens. Een hotelkamer die door Poetin wordt gebruikt wordt door zijn entourage helemaal omgebouwd, opdat de leider het fijn vindt.

Bron(nen):   Newsweek      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Stalin twee punt nul

 2. Karl Ruprecht Kroenen

  Wat is het punt?

 3. marianne

  Is het de bedoeling dat je het hele artikel niet leest en doorklikt naar het originele Engelse artikel ? Waarom publiceren jullie dit ?

 4. marianne martens

  heel Europa heeft er niets of misschien wel mee te maken dat Poetin als een vijand wordt beschreven waarbij de gevoelens onder de gordel weer gaan koken. Ook in Trouw vanochtend door van Wijk geschreven dat Europa geen strategie kan ontwikkelen terwijl Poetin bv Lavrov e.a. aan zijn zijde heeft .
  Jaren geleden is de kiem van dit steeds grotere conflict al begonnen. De media
  doen met hun oorlogstaal en cartoons weer lekker mee.

 5. Chsang

  Stemmingsmakerij van de Presstitudes.
  Wij het volk trappen daar niet meer in.

  • Peter

   Het zal ooit veranderen ? De elite regeert en die bepaalt wat jij eet en denkt en schijt. Zolang er maar grof geld valt te verdienen. Ik las laatst dat de 2de oprichter van de Aldi was overleden. Wat een goedkope zaak was dat, zeg. Ze hebben niet alles. Maar ze knijpen niet alleen hun klanten uit, maar ook de leveranciers. Dit is maar een voorbeeld. AH maakt veel minder winst. Is misschien ook wat kleiner. Maar het geldt wel voor al die grote concerns. Nu willen ze ons wijs maken dat het allemaal veel te goedkoop is en dat we veels te weinig betalen. Dus worden de prijzen opgedreven zodat ze biljonairs kunnen worden.

   En of je nu in een kommunistisch land woont of kapitalistisch laat staan demokratisch. Het is allemaal 1 pot nat.
   De onderdrukking in elk land is vrijwel even groot en we moeten voor de tv e.d. verklaren dat we vrij zijn en dat we teveel keuze hebben.

   Mijn oma zei ook altijd: of je nou door de hond of de kat gebeten wordt maakt niet uit, het doet allemaal even zeer.
   Hier straffen ze je met geldboetes. In andere landen met lijfstraffen.
   Er is geen verschil. Alleen de armen krijgen straf.
   Het gewone volk heeft nooit wat te kiezen.

   En wat we nou wijzer zijn geworden na dit artikel ?
   Iets wat we allang wisten.

   (in antwoord op Chsang)

Reacties niet toegestaan