‘Deelname Alain Clark aan Songfestival al beklonken’

AMSTERDAM - Het lijkt erop dat Alain Clark volgend jaar Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival. AVROTROS bevestigde dinsdag dat de zanger een serieuze kandidaat is.

Radiomaker Daniël Dekker, betrokken bij de selectie, geeft in het AD aan dat de lat hoog ligt. "We zoeken een topartiest die zich realiseert waaraan hij of zij begint. Het gaat hier om een uniek evenement, dat tijd kost en waaraan bepaalde voorwaarden kleven. Gelukkig hebben meerdere uitstekende artiesten aangegeven belangstelling te hebben in eventuele deelname."

Wat oud-deelnemer Gerard Joling betreft is Clark de juiste man. "Hij is een geweldige singer/songwriter, een aardig mens en zeer muzikaal. Nu kan het weer dat succesvolle artiesten meedoen aan het Eurovisie Songfestival. In verleden verafschuwden ze dat festijn. Ik zou Alain wel aanraden geen reggaemuts meer te dragen als hij gaat meedoen."

De krant laat ook Songfestivalkenner Tom van den Oetelaar aan het woord. Volgens hem is het overduidelijk dat Clark echt de gedoodverfde kandidaat is. "Het is uitgelekt, en er zal ongetwijfeld komende maand een moment komen dat Alain Clark officieel wordt gepresenteerd. Anders hadden ze zijn kandidatuur wel glashard ontkend en dat is niet gebeurd. En dan mag Clark ook nog in de radioshow van Dekker zeggen dat hij best wil meedoen! Lijkt me helder dat het al beklonken is."