Angelina Jolie: Pitt heeft mij en mijn kinderen ooit mishandeld

Angelina Jolie stelt dat haar ex-man Brad Pitt haar en haar kinderen ooit mishandelde tijdens een vliegreis in 2016, meldt The New York Times. De vermeende mishandeling kwam aan bod in de zaak die loopt over hun gezamenlijke wijnmakerij. Het zou deels de aanleiding zijn geweest voor hun scheiding.

Jolie, Pitt en hun zes kinderen waren onderweg van Frankrijk naar Californië. "Pitt kneep de keel van een van de kinderen dicht en sloeg een ander kind in het gezicht", meldt het dossier. Ook zou hij Jolie bij haar hoofd hebben gegrepen en haar door elkaar hebben geschud, bier over haar heen hebben gegooid en bier en rode wijn over de kinderen hebben gegoten.

In de papieren stellen de advocaten van Jolie dat de onderhandelingen over de wijnmakerij zijn stukgelopen, omdat Pitt wilde dat zij "een geheimhoudingsovereenkomst tekent die haar contractueel zou hebben verboden om buiten de rechtbank te spreken over Pitts fysieke en emotionele mishandeling van haar en hun kinderen". Vervolgens wordt het incident beschreven, dat plaats zou hebben gevonden in een privéjet.

Federale autoriteiten zouden het incident hebben onderzocht, maar besloten om niet tot een strafrechtelijke vervolging over te gaan. Een paar dagen later vroeg Jolie een scheiding aan, meldt The New York Times. Jolie en Pitt hebben samen zes kinderen, met leeftijden tussen de 14 en 21 jaar.