‘Huis van Oranje’ is vooralsnog geen vol huis bij WK-duels Oranje

De KNVB heeft voor de WK-wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Ecuador en Qatar op dit moment ruim 30.000 kaarten verkocht voor het zogeheten Huis van Oranje. De tweede en derde groepswedstrijd van Oranje zijn op grote schermen te zien in de Johan Cruijff ArenA, waar plaats is voor 55.000 bezoekers. Artiesten als Flemming, Emma Heesters, Ronnie Flex, Lucas & Steve, Willeke Alberti en Xander de Buisonjé zorgen voor de muzikale omlijsting met optredens voor en na de wedstrijden en tijdens de rust.

Het eerste duel op het WK, op 21 november tegen Senegal, wordt uitgezonden in AFAS Live. De KNVB heeft voor die wedstrijd geen kaarten verkocht, maar bijna 4000 mensen uitgenodigd. Evenementenhal AFAS Live ligt naast de ArenA.

De bond rekent erop dat de animo voor de wedstrijden die op 25 en 29 november worden uitgezonden in het Amsterdamse stadion nog toeneemt. Bondscoach Louis van Gaal maakte vrijdag zijn selectie van 26 spelers voor het WK bekend. De opgeroepen internationals komen maandag bij elkaar in Zeist en vliegen een dag later naar Qatar.

Vervolg

De duels met Senegal en Ecuador beginnen om 17.00 uur Nederlandse tijd, de laatste groepswedstrijd tegen gastland Qatar om 16.00 uur. Als het Nederlands elftal de knock-outfase bereikt, wordt de ArenA wederom opengesteld voor het publiek en krijgt het Huis van Oranje een vervolg.

De KNVB rekent bij de drie groepswedstrijden van Oranje in Qatar op zo'n 3000 Nederlandse supporters in de stadions.