Bram Moszkowicz gaat failliet

Crimineel Donald G. heeft een deurwaarder op zijn voormalige advocaat Bram Moszkowicz afgestuurd, bericht De Volkskrant. Deze komt uiterlijk maandag bij de gewezen strafpleiter om een schuld van 35 duizend euro te innen.
'Betaalt hij niet binnen drie dagen, dan gaan we vermoedelijk zijn faillissement aanvragen', aldus G.'s advocaat Michel Heemskerk in De Volkskrant. 'Dat doen we liever niet, want iedereen heeft er veel last van en een curator kost ook geld. Maar als de heer Moszkowicz niet thuis blijft geven en niet met een voorstel tot afbetaling komt, worden we wel daartoe gedwongen.'
G. is niet de enige die nog geld krijgt. Bij de Belastingdienst heeft hij nog een rekening openstaan van ruim drie ton. En ook bij Gabriel Meijers heeft Moszkowicz een schuld van 15 duizend euro. Meijers stond Moszkowicz bij in de tuchtzaken die tegen hem liepen. Hij betaalde de rekeningen echter niet, en dat terwijl Meijers met Moszkowicz een 'gematigd' uurtarief van 200 euro had afgesproken. 'Ik vind het jammer dat het een publicitair spektakel is geworden', zegt Meijers, die zijn carrière begon op het kantoor van de vader van Moszkowicz en dacht dat hij een goede band had met zijn collega-advocaat.
Meijers heeft beslag laten leggen op de inboedel van de nieuwe woning van zijn voormalige cliënt. Onder meer eetstoelen, schilderijen en een tv dreigen woensdag geveild te worden. Afgelopen week probeerde Moszkowicz bij de rechter in Alkmaar om dit tegen te houden, maandag blijkt of de veiling wel of niet door mag gaan. Moszkowicz werkt inmiddels vanuit zijn nieuwe woning, gelegen boven een sparerib-restaurant in het centrum van Amsterdam. Volgens zijn advocaat Herman Loonstein is het geen onwil. 'Hij kan het gewoon niet betalen.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. FritsB

  G. heet Groen. waarom kan hij niet net als de overige personen in dit bericht bij zijn volle naam genoemd worden? Hij wordt toch niet opgevoerd als verdachte van een strafbaar feit?

 2. Burgermans

  http://www.panorama.nl/crimipedia/donald-g

 3. Dead Silence

  De man was een middelmatig advocaat. Hij had de naam, anderen deden het werk op de achtergrond en kon vaak niet eens uit z’n woorden komen. Triest. Nu al helemaal. Maar ik zit er niet mee.

 4. catchit64

  Ooit is ie toch “Maffiamaatje” genoemd en was daar zeer verbolgen over. Met de wetenschap van nu is dat een boter op het hoofd actie geweest.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Zaak-%22maffiamaatje%22

 5. Semper_Idem

  Hij zal het grootste deel van zijn kapitaal wet veilig gesteld hebben op de Kayman eilanden, net als zijn trawant W.

 6. ernie

  Sapperdeflap! Infaam en abject – iets anders is er niet van te maken, behalve: Brammetje Patat met Maffiasaus.

Reacties niet toegestaan