Man van 70 bekent afpersing familie De Mol

Beroemd
door anp
vrijdag, 05 december 2014 om 13:45
man van 70 perste familie de mol af1417774573
Een 70-jarige man uit Zeist heeft bekend dat hij John en Linda de Mol meer dan een jaar heeft afgeperst en bedreigd. De man stuurde brieven naar John de Mol waarin hij een groot geldbedrag eiste, anders zou hij het gezin van Linda de Mol iets aandoen. Hij is woensdag opgepakt, aldus een woordvoerder van de politie.
Bij zijn arrestatie werden spullen in beslag genomen. Die waren voldoende verdacht om DNA bij de Zeistenaar af te nemen. Donderdagavond bleek uit onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut dat dit DNA overeen kwam met sporen die eerder in de zaak waren gevonden. Daarop bekende de Zeistenaar dat hij de afperser was.
De man is waarschijnlijk geen bekende van de familie. "Voor zover wij kunnen nagaan, is de verdachte niet bekend bij de familie De Mol noch bij Talpa", aldus de woordvoerder van John de Mol vrijdag.
De bekende mediafamilie laat weten ''blij en opgelucht'' te zijn dat de verdachte vastzit. Ook bedanken ze de politie voor de inzet. "Het is niet mis wat ze allemaal hebben gedaan.''
De Zeistenaar is de man die in september bij banketbakker Frans Wassenaar in Blaricum een doos taartjes bestelde voor John de Mol. Op de taartdoos liet hij een dreigbrief plakken. De politie kwam de man onder meer door zevenhonderd tips op het spoor.
De bakker is blij dat de vermoedelijke afperser is opgepakt. ''Hopelijk hebben we een steentje bijgedragen'', reageert Wassenaar. ''Dit is een mooi Sinterklaascadeau.''