Marc-Marie Huijbregts: geen haat en nijd tussen mij en Aaf

Tussen Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius is er geen "haat en nijd". Dat zegt Huijbregts in de podcast Marc-Marie & Isa Vinden Iets, die hij tot een week geleden nog met Brandt Corstius maakte. Vanaf zaterdag vormt hij een duo met actrice Isa Hoes.

Huijbregts en Brandt Corstius maakten vorige zaterdag bekend te stoppen met hun podcast Marc-Marie & Aaf Vinden Iets, waar zij samen in 2022 nog een Podcast Award voor wonnen. Tegelijkertijd maakten zij bekend dat Huijbregts doorging met Hoes en Brandt Corstius een nieuwe podcast met Lies Visschedijk zou starten.

Via social media volgden tientallen teleurgestelde reacties van fans van het programma. "Wij hadden dat natuurlijk helemaal verkeerd ingeschat", zegt Huijbregts daarover in de aflevering van zaterdag. "Wij zijn hier natuurlijk weken mee bezig", zegt hij over de verandering. "Op een gegeven moment wou de één niet meer en toen wou de ander niet meer en toen wouden we allebei niet meer. (...) Achteraf gezien hadden we het misschien anders kunnen doen, ik weet niet hoe we het beter hadden kunnen doen."

Dan vertelt Huijbregts dat het "originele" idee was dat hij en Hoes en Brandt Corstius en Visschedijk afwisselend de podcast zouden presenteren. "Toen waren we daar weken over aan het praten en toen zei Aaf: Nee ik wil eigenlijk iets anders gaan doen. Toen dacht ik: Dan kunnen wij gewoon elke week deze podcast doen, als Aaf wat anders gaat doen."

Het besluit om uit elkaar te gaan was voor Huijbregts en Brandt Corstius "natuurlijk niet makkelijk", zegt de cabaretier. "Aaf en ik hebben het zo goed mogelijk proberen te doen. Er is helemaal geen haat en nijd enzo", aldus Huijbregts. Via juicekanaal Life of Yvonne werd eerder beweerd dat de twee ruzie zouden hebben. "Ik wens iedereen het allerbeste en wij proberen gewoon een leuke podcast te maken. Wij wensen Aaf en Lies heel veel plezier, daar kijk ik ook naar uit."