Ed Sheeran vertelt uitgebreid over zware periode na kankerdiagnose bij zijn zwangere vrouw

De Britse singer-songwriter Ed Sheeran (32) en zijn vrouw Cherry Seaborn (30) hebben een boekje opengedaan over de moeilijke tijd die zij hebben doorgemaakt nadat afgelopen jaar bij de zes maanden zwanger Seaborn een tumor werd ontdekt.

In de Disney+-documentaire 'The sum of it all' vertelt zij: “Na mijn kankerdiagnose schreef Ed zeven liedjes in vier uur tijd.” Dit resulteerde uiteindelijk in Sheerans donkerste album tot nu toe, getiteld 'Substract'.

De doktoren vertelden haar dat zij pas konden beginnen met behandelen na de geboorte van hun tweede kindje Jupiter. “Er was geen manier om mij te behandelen die veilig was voor de baby”, vertelt ze in de documentaire, met een geëmotioneerde Sheeran naast haar. “Het was doodeng. De gedachte dat de persoon die je het liefste ziet, misschien geen deel meer zal zijn van je leven. Het kwam heel hard binnen”, legt de Britse muzikant uit met tranen in zijn ogen.

Sheeran reageerde op het verschrikkelijke nieuws door in sneltreinvaart liedjes te gaan schrijven. “Sommige mensen schrijven in een dagboek. Maar wanneer er iets heftigs gebeurt, zal Ed een liedje schrijven. Ik herinner me dat hij de dag na mijn diagnose naar de kelder ging en maar liefst zeven nummers in vier uur tijd schreef”, zegt Seaborn. “Liedjes schrijven is mijn vorm van therapie. Het helpt me mijn gevoelens te verwerken”, aldus de Britse zanger.

“Ik ga niet liegen: het is eng om mijn diepste en donkerste geheimen bloot te leggen. Maar als artiest vind ik dat je eerlijk moet zijn over wat er in je leven gaande is. Het is een valluik dat recht naar mijn ziel gaat. Ik breng enkel iets naar buiten dat eerlijk en oprecht is. En Cherry is degene die me erdoor heeft gesleurd.”

Zijn vrouw begon zo snel mogelijk na de geboorte van Jupiter in mei vorig jaar met de kankerbehandeling die ze nodig had. Momenteel is zij in remissie, haar lichamelijke toestand is verbeterd en de ziekteverschijnselen zijn sterk verminderd.

Bron(nen):   AD