Omstreden Interview toch in Nederlandse bios

De omstreden komedie The Interview komt alsnog uit in de Nederlandse bioscopen. De film zou vanaf 29 januari gaan draaien, stelt website Filmpjekijken.com. Distributeur Universal, die de titels van Sony in Nederland uitbrengt, heeft het nieuws nog niet bevestigd.

The Interview vertelt over twee domme tv-makers die door de CIA worden benaderd om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden. De film was de afgelopen weken het middelpunt van de zogenoemde Sony-hack, een cyberaanval op de producent van de komedie. De aanval leidde tot spanningen tussen de VS en Noord-Korea, die mogelijk achter de hack zou zitten.

De film zou in eerste instantie helemaal niet meer uitkomen omdat Amerikaanse bioscopen The Interview niet durfden te draaien uit angst voor terroristische acties. Ook de Nederlandse distributeur Universal haalde de titel van de releaselijst. Maar nadat de film in de VS toch is vertoond en zelfs een succes is, lijkt Universal hierop terug te komen.

De recensies waren overigens erg negatief over de platte komedie. De titel maakt ook kans op een groot aantal Razzies, de prijzen voor slechtste films van het jaar. The Interview heeft trouwens een Nederlands tintje: tijdens de scène waarin Kim Jong-un wordt vermoord, is een lied van de Nederlandse zangeres Jenny Lane te horen.