Homeland 5 speelt zich af in Europa

Het vijfde seizoen van de BNN-serie Homeland speelt zich af in Europa. De makers van de serie gaan de afleveringen waarschijnlijk opnemen in Duitsland. Dit verklapte de uitvoerend producent Alex Gansa op de openingsavond van het media-evenement PaleyFest in Hollywood.

De makers van Homeland kiezen voor Europa vanwege het terrorisme en de veiligheidsvraagstukken die er spelen. Gansa vertelde volgens Variety eveneens dat de serie een tijdsprong van 2,5 jaar maakt ten opzichte van de laatste aflevering van het vierde seizoen dat in de Verenigde Staten in december afliep. Het vierde seizoen speelde zich af in Pakistan, maar is grotendeels opgenomen in Zuid-Afrika.

Hoofdrolspeelster Claire Danes is in het vijfde seizoen niet langer te zien als CIA-agent Carrie Mathison. Veel meer wilde Gansa niet verklappen. ''Ze gaat bier brouwen", grapte hij. Tijdens een paneldiscussie bleek dat de makers van Homeland het totaal oneens waren over de verhaallijn van een opbloeiende romance tussen Carrie en haar medewerker Quinn, een rol van Rupert Friend. De mannelijke scriptschrijvers waren hier fel op tegen.

In Nederland wordt Homeland uitgezonden door BNN. De omroep bracht zondag 1 maart de laatste aflevering van het vierde seizoen op het scherm.