Madonna verwijt BBC leeftijdsdiscriminatie

Madonna beschuldigt BBC Radio 1 van leeftijdsdiscriminatie, omdat een muzieksamensteller van de publieke omroep haar nieuwe single Living for Love niet wil draaien in een poging een jonger publiek publiek aan Radio 1 te binden.

Madonna noemt de beslissing van de BBC discriminatie en oneerlijk. ''Wacht eens even, zou het niet moeten gaan om de vraag of het liedje goed is", vraagt Madonna zich af in The Sun. "Mijn manager had me al gewaarschuwd dat als je geen twintig meer bent het moeilijker wordt. Pharrell heeft nog geluk, maar als je in de vijftig bent, kun je het wel vergeten'', foetert de Queen of Pop.

''Ik wist niet dat het aan mijn leeftijd lag. Ik doe gewoon mijn werk. We hebben zoveel vooruitgang geboekt op verschillende vlakken, mensenrechten, homorechten, maar leeftijdsdiscriminatie is nog steeds een taboe en blijft onbesproken."

Foo Fighters

De BBC ontkent dat de leeftijd van Madonna de reden is voor het ontbreken van haar single op de playlist van de zender. ''De leeftijd van een artiest is nooit een factor'', aldus de omroep. De BBC legt uit dat de fans van Madonna ouder dan dertig zijn, terwijl de omroep de jongeren tussen vijftien en dertig aan zich probeert te binden. De omroep wijst erop dat Foo Fighters wel op de playlist van Radio 1 staat, evenals Paul McCartney met FourFiveSeconds van Rihanna.

Dj Annie Mac van Radio 1 nam het voor Madonna op en draaide Living For Love wel. Madonna's single, afkomstig van haar album Rebel Heart, wordt ook gedraaid op BBC Radio 2, omdat die zender zich op een ouder publiek richt.

Madonna;s nieuwe album kwam deze week op de eerste plaats binnen in de Nederlandse Album Top 100. Dit najaar gaat de 56-jarige popdiva voor de tiende keer de wereld over en daarbij doet ze ook Nederland aan. Op 5 en 6 december staat ze in de Amsterdamse Ziggo Dome. Kaarten voor het eerste concert waren binnen 45 minuten uitverkocht. De kaarten voor de show op 6 december gaan op 19 maart in de voorverkoop.