Jeremy Clarkson akkoord met spreekverbod

Jeremy Clarkson (54) schijnt met producer Oisin Tymon overeen te zijn gekomen dat ze beiden helemaal niks meer zeggen over het ontslag van de BBC-presentator. Door hiermee akkoord te gaan mag Clarkson op de wereldwijde tour met zijn Top Gear-vrienden James May en Richard Hammond.

De geplande liveshows beginnen op 22 mei in Belfast onder de naam Clarkson, Hammond en May Live. Volgens Sunday People waren de gedeelde BBC-eigenaren bang dat Clarkson zijn boosheid tegen de BBC zou uiten tijdens de liveshows in Groot-Brittannië. "Jeremy, James en Richard zijn akkoord gegaan met de voorwaarden om de shows op een zo goed mogelijke manier door te laten gaan", vertelt een bron aan de krant.

"Ze waren wanhopig bezig om de fans niet teleur te stellen. Een gedeelte van de deal was dat zowel de BBC als Top Gear niet in diskrediet zou worden gebracht. Dit betekende dat Jeremy hier wel mee akkoord moest gaan. Maar hij is dus akkoord."

Clarkson werd vorige maand geschorst omdat hij een 36-jarige producer van het populaire Britse programma had uitgescholden en geslagen uit onvrede over het avondeten. Later werd bekend dat zijn contract bij de BBC niet verlengd zou worden.