Yolanthe genomineerd vanwege #YolantheTweet

Yolanthe Sneijder-Cabau en Kim Feenstra zijn genomineerd voor de Beste Social Media Awards. Beide vrouwen strijden om de award voor Slechtste bericht. Ze hebben concurrentie van Seat, de Volkskrant en Remia.

Yolanthe kreeg half Nederland over zich heen toen ze een vakantiefoto op Instagram plaatste. Ze schreef dat ze op Ibiza zat, maar op de foto was duidelijk te zien dat ze op een strand in Thailand verbleef. De misser zorgde voor een reeks van berichtjes op Instagram en Twitter met de hastag #YolantheTweet. Mensen zeiden dat ze ergens waren, maar plaatsten daarbij expres een verkeerde foto. Yolanthe was wel zo sportief om zelf ook een #YolantheTweet te plaatsen.

Kim Feenstra kwam negatief in het nieuws vanwege een tweet over de uitbraak van ebola. “Ebola, toevallige uitbraak of geplande actie? What's going on?”, twitterde het model in oktober vorig jaar.

Positief

Er zijn ook BN’ers genomineerd die volgens de organisatie positief omgaan met social media. Het gaat om de cabaretiers Jochem Myjer en Arjen Lubach. Die laatste wordt vooral geroemd om de initiatieven uit zijn tv-programma. Hij gebruikte social media voor zijn actie om farao der Nederlanden te worden en zijn app StemTinder. Hans Kázan, Raemon Sluiter, Georgina Verbaan, Claudia de Breij en Chantal Janzen zijn de andere genomineerden voor beste BN’er.

Mensen kunnen vanaf maandag stemmen op de website van De Beste Social Media. Dat kan tot 3 juni. Op 11 juni worden de awards uitgereikt. Vorig jaar won Trijntje Oosterhuis een award in de categorie Slechtste Bericht. Ze twitterde toen dat ze voor iedere like op Facebook een euro zou geven aan giro 555, wat ze door het grote aantal achteraf niet kon waarmaken.