Lindsay Lohan gespot met Koran

Lindsay Lohan is aan de slag met haar taakstraf en lijkt daarvoor spirituele ondersteuning voor te zoeken bij het islamitische geloof.

De actrice arriveerde volgens TMZ twee uur te laat bij een jeugdcentrum in New York, waar ze na afloop werd gespot met een Koran onder haar arm. Dat betekent niet dat Lohan is bekeerd tot het islamitische geloof. Eerder al werd ze eerder gespot met een Kabballah-armband, groeide ze Katholiek op en in 2012 zou ze zich even bij Courtney Loves boeddhistische zanggroep hebben gevoegd.

"Ik ben een erg spiritueel mens. Er zijn zoveel krachten in de wereld die groter zijn dan ik", vertelde ze onlangs aan Oprah Winfrey. "Ik ben gezegend met de gave om deze te delen met andere mensen." Bij wijze van taakstraf, die ze in 2013 opgelegd kreeg wegens roekeloos rijgedrag, mag ze nu de jeugd inspireren in het jeugdcentrum waar onder meer zorgworkshops worden gehouden. New York Post meldde eerder woensdag dat de ouders van de kinderen per brief zijn 'gewaarschuwd' voor de komst van de actrice. "Zoals elke vrijwilliger zal er altijd een leider bij zijn", meldt de brief. "Ze zal nooit alleen worden gelaten met jullie kinderen."