Georgina Verbaan wint tweede Gouden Kalf

Actrice Georgina Verbaan heeft vrijdagavond het tweede Gouden Kalf in haar carrière gewonnen. Zij kreeg de prijs voor haar hoofdrol in de komische film De Surprise van regisseur Mike van Diem. Eerder won de 34-jarige Verbaan de prijs al voor haar bijrol in de komedie De Marathon.

Het was de tweede prijs die De Surprise vrijdagavond in de wacht sleepte; eerder won de film al het Kalf voor beste production design. De Surprise vertelt over een man en een vrouw die onafhankelijk van elkaar dood willen en besluiten een bedrijf in te huren dat daarmee helpt. Als zij verliefd op elkaar worden en dus van de deal af willen, blijkt dat zo eenvoudig nog niet te zijn. De hoofdrollen worden gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan.

De Hazes-biopic is op dit moment de enige film met drie Gouden Kalveren op zak. De Surprise heeft er nu twee gekregen, net als de arthousefilms Prins en Gluckauf. De belangrijkste prijzen, voor beste film en regie, moeten nog worden uitgereikt. De ceremonie vindt plaats in het Beatrixtheater in Utrecht en wordt gepresenteerd door Claudia de Breij.