Teleurgesteld sluit Douwe Bob zich op in zijn hotelkamer

Douwe Bob is flink teleurgesteld. Hij was de afgelopen dagen permanent in de pers, maar na de 11e plaats wilde hij geen journalisten zien. „Wij zijn heel trots op wat Douwe de afgelopen twee weken heeft gepresteerd. Nederland is trots op Douwe, hij heeft de lat heel hoog gelegd. En hij is nu teleurgesteld dat hij het hoogste doel niet heeft bereikt. Maar nogmaals: wij zijn heel tevreden en Nederland is tevreden. Hij gaat nu eerst zijn teleurstelling verwerken en dat snappen wij ook heel goed. We gaan zeker nog met zijn allen het glas heffen.”

Douwe Bob slaagde er afgelopen dinsdag tijdens de eerste halve finale in met het nummer Slow Down een plek in de eindstrijd te behalen. Hij vestigde de aandacht op het liedje door een stilte te laten vallen, bedoeld om de boodschap van het liedje extra kracht bij te zetten. Tijdens de generale repetitie vrijdag eindigde hij met 'come together now', het thema van het songfestival, in plaats van ,,if you can't go on''. Het is echter niet toegestaan af te wijken van tekst in de voorronde, dus zaterdag hield de 23-jarige zanger zich aan de regels.

Oekraïne won de 61e editie van het liedjesfestijn in het Zweedse Stockholm. Zangeres Jamala behaalde met het liedje 1944 de meeste punten.

Ons land kreeg 153 punten, 114 van de vakjury en 39 van de televisiekijkers, die ieder de helft van het aantal stemmen bepaalde.