Depp niet ontslagen bij Strauss-Kahn film

Regisseur Brett Ratner onkent dat Johnny Depp van de film The Libertine af is gehaald, waarin hij iemand speelt die wordt beschuldigd van machtsmisbruik en aanranding.

Bronnen van de New York Post zouden hebben beweerd dat de producenten van The Libertine niet met de acteur verder wilden, omdat hij momenteel door zijn vrouw Amber Heard wordt beschuldigd van geweldsmisdrijven. "Iedereen was het er over eens dat het onmogelijk was hem aan te houden", aldus de insider. "Het zou voor consternatie zorgen, ze wilden het niet riskeren."

Woordvoerders van Ratner lieten donderdag weten dat dat verhaal niet waar is. De acteur zou nog altijd "actief betrokken" zijn bij de ontwikkeling van de film.

Het verhaal van The Libertine is gebaseerd op de zaak rond Dominique Strauss-Kahn. Die voormalig IMF-topman werd in 2011 beschuldigd van het verkrachten van een kamermeisje in een hotel. Hij werd daarvoor onder huisarrest geplaatst. Depp speelt in de film een Franse diplomaat die in een New Yorks penthouse verblijft in afwachting van een soortgelijke rechtszaak.