Carice: ik word al te oud voor interessante rollen

Carice van Houten merkt dat het aanbod aan ‘interessante vrouwenrollen’ begint op te drogen. “Dat is echt leeftijdsgerelateerd”, zegt de 39-jarige actrice in De Telegraaf.

“Ik zag dat wel aankomen. Na Zwartboek kreeg ik Valkyrie aangeboden en kwam ik in de Tweede Wereldoorlog-bak terecht. En door Game Of Thrones sta ik nu ook in de computer als ‘sterke vrouw’ en ‘schurk’.”

Dankzij haar rol in de populaire fantasyserie krijgt Carice wel meer scripts toegestuurd, maar vaak moet ze dat werk laten schieten. “Doordat ik zes maanden per jaar aan Game Of Thrones werk, ben ik vaak niet beschikbaar.”

Carice heeft bovendien nog andere ambities. “Ik zou meer muziek willen maken. En soms denk ik: ik stop helemaal met acteren.” Voorlopig richt de actrice, die vanaf volgende week te zien is in de film Race, zich op het moederschap. Met acteur Guy Pearce verwacht Carice haar eerste kind. “Vooralsnog is mijn zwangerschap nu mijn eerstvolgende project. Dat is weer een heel andere rol die voor me in het verschiet ligt.”