‘Michael Jackson kreeg hormooninjecties’

LONDEN - Injecties moesten ervoor zorgen dat Michael Jackson niet in de puberteit raakte in zijn tijd met de Jackson 5. Dat verklaart zijn dokter Conrad Murray in zijn boek This Is It.

The Mirror heeft een voorpublicatie van het boek in handen, en citeert de arts: "Hij begon vaag te praten, het leek of hij het moeilijk had te beschrijven wat er met hem was gebeurd. Maar wat ik eruit concludeerde is dat hij injecties toegediend kreeg, waarschijnlijk hormonen, om zijn puberteit uit te stellen."

Michael zou de injecties hebben gekregen in de tijd dat hij een solocarrière aan het opbouwen was, rond zijn dertiende begin jaren 70. Daardoor zou hij nooit de baard in de keel hebben gekregen. Volgens de dokter verklaart het manipuleren van de hormoonhuishouding van de zanger veel van zijn vreemde gedrag op latere leeftijd.

Geheimhouding

De privé-arts van The King of Pop vertelt dat Michael hem tot geheimhouding heeft laten zweren. Daar lijkt hij zich weinig van hebben aangetrokken bij het schrijven van het boek, waarin hij ook verhaalt dat de zanger als veertiger een oogje had op de destijds 11-jarige Harry Potter-actrice Emma Watson.

Conrad Murray werd in 2011 tot vier jaar cel veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de dood van Michael Jackson in 2009. Hij kwam twee jaar later vrij wegens goed gedrag en een cellentekort.