Moszkowicz moet opnieuw voor de tuchtrechter verschijnen, dit keer wegens beledigen van een rechter

En weer moet advocaat Bram Moszkowicz een gang maken naar de tuchtrechter. Dit keer omdat hij rechter Marcel van Oosten heeft beledigd, meldt NRC Handelsblad. Oosten was voorzitter van de strafkamer in het proces tegen Geert Wilders. De deken van de orde van advocaten in Amsterdam, Germ Kemper, heeft zich gestoord aan een interview dat Moszkowicz eind 2011 gaf aan De Telegraaf. Daarin gebruikte de strafpleiter volgens Kemper onwelvoeglijke taal. Moszkowicz zei toen over de strafzaak: 'Er waren onthutsende opmerkingen van rechters en het niveau van sommige advocaten van benadeelden was beschamend. Rechtbankvoorzitter Marcel van Oosten, die ik kende als een joviale man met humor, bleek te zijn veranderd in een krampachtige, humorloze magistraat. Hij was kennelijk van bovenaf volgestopt met opdrachten.' Over oud-rechter Tom Schalken, die als getuige werd gehoord, zei Moszkowicz: 'Hij verweet me het schoothondje van Wilders te zijn. Toon uw lezers een foto van hem en laat ze de vraag beantwoorden, wie hier nu de hond is.'

Bron(nen):   NRC Handelsblad      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. soulsister

  de Mosk zakt behoorlijk af

 2. Oh_Oh_SarCastro

  Hoogmoed komt voor de val

 3. Cornelis Berend

  Vreemd, want een rechter heeft onlangs een uitspraak gedaan over dat een baas er maar tegen moet kunnen als je ‘fucking hoer’ tegen ‘m roept.

  https://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/57872/je-mag-je-baas-een-fucking-hoer-noemen.html

 4. Jannie Ooms

  Ik vind dit onder de normale vrijheid van meningsuiting vallen. Ik ben geen fan van Moskowicz, maar zijn commentaar op rechter Van Oosten acht ik niet beledigend. Die moet daar gewoon tegen kunnen.

  En omdat M. door ex-rechter Schalken was vergeleken met een schoothondje, ben ik van mening dat hij de repliek van Moskowicz aan zichzelf te wijten heeft.

Reacties niet toegestaan