Jon Hamm: social media is net masturberen

Jon Hamm heeft niets met social media. De acteur, vooral bekend van de serie Mad Men, is wel actief op Instagram, maar heeft nog nooit iets gepost.

“De zin van het leven is niet om hondenoren op jezelf te plakken en dat online te plaatsen”, zegt Jon in een interview met InStyle. “Het is leuk, het is schattig, maar het is het visuele equivalent van masturberen”, stelt de acteur. “Er is geen enkel ander punt dat onmiddellijke bevrediging.”

Jon houdt zich liever bezig met honkbal, dat hij het liefst met vrienden speelt. Sporten is een van de levenslessen die zijn moeder hem meegaf. “Wees slim, leer, onderneem dingen, sport, doe het allemaal. Wees de beste die je kunt zijn”, vat John de lessen van zijn moeder samen.

De acteur heeft het moeilijk met zijn bestaan als vrijgezel, geeft hij toe in het blad. In 2015 strandde Jons relatie met actrice Jennifer Westfeld, met wie hij achttien jaar samen was. “Het is moeilijk om single te zijn als je zo lang met iemand samen bent geweest. Het is echt moeilijk, helemaal niks.”