Cosby probeert vrouw verdacht te maken

Terwijl de jury zich nog beraad over een oordeel in de zaak van Bill Cosby, zette zijn woordvoerder dinsdag de verdediging voort buiten de rechtbank.

Andrew Wyatt las voor de deur een statement op van een collega van Andrea Constand, de vrouw die Cosby beschuldigt van misbruik. De studentenadviseur van de universiteit waarop Constand werkt, verklaart daarin dat de basketbalcoach haar ooit vertelde dat ze eens was gedrogeerd en misbruikt. Later zei ze volgens haar collega dat dat toch niet was gebeurd, maar dat ze veel geld zou kunnen verdienen als ze zou verklaren dat het misbruik wel had plaatsgevonden."

Het juridische team van de komiek had de verklaring ingediend als bewijsmateriaal, maar die werd door de rechter afgewezen omdat het een indirecte getuige betrof. Constand verklaarde tijdens de rechtszaak dat ze de vrouw die het statement gaf niet kent.

Haar advocaat reageerde boos op de actie van Cosby's woordvoerder. "Je bepleit je zaak niet op de stoep van de rechtbank", zei ze tegen USA Today. "De verklaring was niet gebaseerd op waarheid. Het is niet correct, en er is maar een doel dat hij hiermee wil bereiken: mijn cliënt in een kwaad daglicht zetten. Dat is altijd het doel geweest van meneer Cosby en zijn woordvoerder."