Albert Verlinde stopt met presenteren

Albert Verlinde keert na de zomer niet terug op televisie. Vanaf zijn vakantieadres in Portugal liet Albert het AD weten dat hij het presenteren niet langer kan combineren met zijn werk als algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland.

“Ik heb de keuze net gemaakt”, liet Albert de krant weten. “Daar is aan het strand liggen ook goed voor, om knopen door te hakken.” Sinds 2015, toen zijn Albert Verlinde Entertainment fuseerde met Joop van den Endes musicalbedrijf, is Albert algemeen directeur en producent van Stage Entertainment. Vorig jaar zomer nam hij na vijftien jaar afscheid van RTL Boulevard. Het afgelopen seizoen presenteerde hij meerdere keren per week het middagprogramma RTL Live.

“Grease gaat straks in première in Parijs, The Bodyguard in Madrid en ik ben druk met de musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt met Simone Kleinsma… Het valt gewoon niet lekker meer te combineren met televisie”, concludeerde Albert tijden zijn vakantie. “Mensen verwachtten dit al, maar ik word zelf ook wat ouder en wijzer.”

Albert heeft “geen idee” of hij ooit nog terugkeert op televisie. “Nu ben ik even helemaal vrij. Op een later moment ga ik op mijn gemak eens kijken wat bij mij zou passen en vooral of daar tijd voor is.”