Johnny de Mol met minister Koenders naar VN

Johnny de Mol is komende week aanwezig op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken neemt de acteur mee voor een kijkje achter de schermen van de wereldpolitiek. Zo gaat De Mol mee als Koenders in de Veiligheidsraad spreekt over vredesoperaties, woont hij een bijeenkomst bij over de crisis in Syrië en is de presentator en acteur aanwezig bij gesprekken over terrorismebestrijding.

"Zolang ik me kan herinneren, trek ik me het lot van mensen aan en voel ik me geroepen om te helpen", vertelt De Mol. "Daar waar het kan, wil ik graag iets bijdragen en het liefst direct de handen uit de mouwen steken, zoals op Lesbos. Ik realiseer me ook dat samenwerking en afspraken tussen landen op de lange termijn nodig zijn. Daarom ben ik oprecht vereerd dat de minister me de kans geeft om met hem mee te kijken en te praten bij de VN. Ik kijk uit naar een hele leerzame en waardevolle ervaring."

Minister Koenders laat weten: "De relatie tussen internationale samenwerking en lokale actie is in deze turbulente wereld heel belangrijk. Daarom wil ik Johnny laten kennismaken met wat we hier doen, op de enige plek ter wereld waar 193 landen met elkaar praten. Tegelijkertijd geeft Johnny ons door zijn persoonlijke ervaring en inzet voor vluchtelingen een belangrijke reality check."

De Mol zet zich sinds 2015 met zijn eigen stichting in voor vluchtelingen die stranden in kampen op het Griekse eiland Lesbos.