Dochter Weinstein belt 911 omdat haar vader suicidaal zou zijn

De politie in Los Angeles heeft woensdag een bezoekje gebracht aan het huis van de dochter van Harvey Weinsteins dochter Remy. Zij had volgens TMZ noodnummer 911 gebeld met de mededeling dat haar vader "depressief en suïcidaal" was.

De van seksuele intimidatie en zedendelicten verdachte studiobaas was bij zijn dochter toen de twee een woordenwisseling kregen. Die zouden ze hebben voortgezet op straat, waarbij buren Harvey tegen zijn 22-jarige dochter hoorden schreeuwen: "Je maakt het alleen maar erger." Daarna zou hij een voorbijrijdende auto hebben aangehouden en de bestuurder om een lift hebben gevraagd.

Remy wist hem volgens TMZ te kalmeren en weer naar binnen te krijgen. Toen de politie aankwam, was hij al vertrokken. Zijn dochter verklaarde later aan agenten dat haar vader niet expliciet had gezegd dat hij zelfmoord wilde plegen.

Remy is de oudste van de drie dochters uit Harvey's eerste huwelijk. De studiobaas heeft ook twee kinderen met zijn tweede vrouw Georgina Chapman. Zij verklaarde dinsdag dat de daden van haar man "onvergeeflijk" zijn, en heeft hem verlaten.